01 Νοεμβρίου 2021
Σπουδές και Ζώδια. Άραγε σπουδάζουμε αυτό που μας ταιριάζει;

Σπουδές και Ζώδια. Άραγε σπουδάζουμε αυτό που μας ταιριάζει;

Είσαι Κριός και δεν ξέρεις τι θα σε κάνει να νοιώθεις ελεύθερος ή μήπως Ταύρος και αναζητάς τι θα κάνεις με τα ταλέντα σου; Γιατί αν είσαι Δίδυμος ήδη ξέρεις πως δεν πρόκειται να αποφασίσεις ποτέ και αν είσαι Καρκίνος νομίζεις πως όλα σου ταιριάζουν. Από την άλλη, αν είσαι Λέων νομίζεις πως είσαι ο Ηγέτης, αλλά είναι έτσι; Κι ο Παρθένος τι θα κάνει με την τελειομανία του; Ο Ζυγός; Θα βρει την αρμονία που αποζητά; Θα βρει κάτι να ικανοποιήσει τον μυστικισμό του ο Σκορπιός; Θα μπει ο Τοξότης σε γραφείο; Ο Αιγόκερως θα τα καταφέρει με την πολυποικιλότητά του; Τελικά ο Υδροχόος θα βρει γη να προσγειωθεί και ο Ιχθύς σε ποιες σπουδές θα αναδείξει την φαντασία του;

Μετά από ενδελεχείς και εστιασμένες έρευνες μια εξειδικευμένη ομάδα αστρολόγων του ICBS μας βοηθά να επιβεβαιώσουμε αν έχουμε επιλέξει τις σπουδές που ταιριάζουν στο ζώδιό μας και να επιλέξουμε σωστά την ειδίκευσή μας. Ας δούμε λοιπόν ποιες από τις εξειδικεύσεις που προσφέρονται στο ICBS ταιριάζουν στους 12 εκπροσώπους του ζωδιακού κύκλου.

Κριός
Άνθρωπος της δράσης, της προόδου και της εξέλιξης ο Κριός είναι ο ιδανικός «μετασχηματιστής». Έχει ηγετικές ικανότητες και η αισιόδοξη ματιά του είναι αξιοζήλευτη. Χαρακτηρίζεται από αυθορμητισμό, ευθύτητα, δυναμισμό, παρορμητικότητα. Ένας Κριός θέλει δυναμική, ποικιλία, καινοτομία και για αυτό του ταιριάζουν οι σπουδές σε Digital Transformation. Με κυβερνήτη του τον πλανήτη Άρη, ο Κριός θέλει να έχει τα πρωτεία και του ταιριάζουν περισσότερο ελεύθερα επαγγέλματα ή εργασίες που του δίνουν την ελευθερία να πάρει ο ίδιος πρωτοβουλίες.

Ταύρος

Ο Ταύρος είναι το ζώδιο που αντιπροσωπεύει την ύλη και το χρήμα. Του αρέσει να διαχειρίζεται τα οικονομικά και είναι κάτι που το κάνει καλά. Ταιριαστά επαγγέλματα για τις δικές του ικανότητες είναι του τραπεζικού, του οικονομολόγου, του χρηματιστή ή του φοροτεχνικού. Επομένως οι πιο ταιριαστές σπουδές είναι Finance & Accounting ή Logistics. Ενδιαφέρον θα δείξει ακόμη για το Computer Science. Οι Ταύροι είναι ακούραστα εργατικοί, μεθοδικοί και αποφασιστικοί. Έχουν μεγάλη θέληση και αυτοπειθαρχία. Κάνουν το ένα βήμα μετά το άλλο, πολύ μελετημένα, μερικές φορές με υπερβολική βραδύτητα. Αλλά είναι απίστευτα αφοσιωμένοι στο έργο τους.

Δίδυμοι

Ο Δίδυμος είναι το ζώδιο της επικοινωνίας! Θα του ταίριαζε ένα επάγγελμα που αφορά πωλήσεις και θα μπορούσε να γίνει ένας καλός καθηγητής, εκπαιδευτικός, δημοσιογράφος, επικοινωνιολόγος ή να ασχολείται με τις δημόσιες σχέσεις, ενώ γίνεται και ένας άριστος διευθυντής, γι’ αυτό και η εξειδίκευση που του ταιριάζει είναι το Marketing και οι Δημόσιες Σχέσεις ή η Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων. Με κυβερνήτη πλανήτη του ζωδίου τον Ερμή, ο Δίδυμος είναι επικοινωνιακός και κοινωνικός και επιδιώκει να περιβάλλεται από κόσμο. Μιλάει περισσότερο από τους άλλους—και συνήθως τα λέει και καλύτερα.

Καρκίνος

Με ανεπτυγμένη ενσυναίσθηση ο Καρκίνος κάνει επιτυχημένη καριέρα στη διοίκηση επιχειρήσεων, ως σύμβουλος και διευθυντής. Η καλύτερη επιλογή του σε σπουδές θα ήταν Business Management ή Στρατηγικό Management. Αν και ευαίσθητος ή συναισθηματικός έχει έναν μοναδικό τρόπο να ηγείται και να κατευθύνει μία ομάδα ανθρώπων. Σε ό,τι αφορά την καριέρα και τις αποφάσεις που καλείται να πάρει, είναι θηρίο ανήμερο. Θα μείνει μακριά από συναισθηματισμούς και θα χρησιμοποιήσει τη διαίσθησή του/της, κάνοντας ό,τι περνάει από το χέρι του/της για να φτάσει στην κορυφή – μαζί με την ομάδα του/της.

Λέων

Το ζώδιο του Λέοντα έχει μία λαμπερή και άκρως δυναμική προσωπικότητα! Είναι γεννημένος ηγέτης και χωρίς να το προσπαθήσει και πολύ, καταφέρνει να στρέφει όλα τα βλέμματα πάνω του. Ο Λέων θα γίνει επιχειρηματίας ή θα εργάζεται ως επιχειρηματίας για αυτό και οι σπουδές που θα επιλέξει είναι η Διοίκηση Επιχειρήσεων και η Στρατηγική. Ο κυβερνήτης πλανήτης του Λέοντα, είναι ο Ήλιος, γεγονός που κάνει τον άνθρωπο που ανήκει σε αυτό το ζώδιο να είναι αισιόδοξος, φωτεινός, δημιουργικός, γεμάτος δίψα για ζωή και γενναιοδωρία προς όλους! Ένα Λιοντάρι θέτει υψηλούς στόχους και έχει μεγάλο όραμα για τη ζωή του ...φροντίζει όμως πάντα και για την χαρά των ανθρώπων που έχει δίπλα του!

Παρθένος

Οι Παρθένοι ανήκουν στο ζώδιο της υπηρεσίας και της προσφοράς! Είναι οι άνθρωποι που θέλουν να ακούνε τα προβλήματα των γύρω τους και να δίνουν λύσεις, να βοηθούν και να εξυπηρετούν, κι έτσι επιλέγουν επαγγέλματα που σχετίζονται με την υγεία και την εκπαίδευση. Ακόμη κι αν επιλέξουν Business Studies θα προτιμήσουν Διοίκηση Μονάδων Υγείας, ενώ τους ελκύει και το Human Resources Management. Το πιο ενδιαφέρον σε αυτό το ζώδιο είναι, πως με ότι επάγγελμα και αν καταπιαστεί, είναι βέβαιο ότι θα έχει επιτυχία, όχι απλά επειδή χαρακτηρίζεται από υπευθυνότητα και συνέπεια, αλλά επειδή ποτέ δεν στέκεται στην επιφάνεια των πραγμάτων και εξελίσσει πάντα τις γνώσεις του.

Ζυγός

Είναι το ζώδιο της δικαιοσύνης αλλά και της ισορροπίας έτσι λοιπόν άνετα θα μπορούσε να γίνει δικηγόρος, ψυχολόγος, σύμβουλος, διπλωμάτης. Αυτά ακριβώς τα χαρακτηριστικά είναι που τον κάνουν κι έναν καλό Διευθυντή. Οι σπουδές σε Στρατηγική, σε HR ή στην Διοίκηση Νομικών Λειτουργιών θα δημιουργούσαν ένα επιτυχημένο στέλεχος ή έναν άξιο επιχειρηματία. Κοινωνικοί και ικανοί να φέρνουν τους ανθρώπους κοντά, οι Ζυγοί είναι οι διπλωμάτες του ζωδιακού και αυτό είναι το ατού τους μέσα και έξω από το γραφείο. Είναι ευχάριστοι, ισορροπημένοι και έξυπνοι και ενώ είναι δίκαιοι αρκετές φορές χρησιμοποιούν το μυαλό τους με στρατηγική για «ίδιον όφελος». Τους αρέσει να εργάζονται πάντα ομαδικά, δηλαδή να είναι μέρος του συνόλου μίας ομάδας που εκτελεί ένα έργο.

Σκορπιός

Οι Σκορπιοί είναι εργατικοί, φιλομαθείς και προικισμένοι με ερευνητικό πνεύμα. Τους αρέσει να σκέφτονται και να αναλύουν σε βάθος, πράγμα στο οποίο βοηθά και η διαίσθησή τους. Αν σπουδάσουν Διοίκηση Λειτουργιών ή Logistics θα διαπρέψουν στον χώρο των επιχειρήσεων. Έχουν πάθος και επινοητικότητα στη δουλειά τους, έχουν ευχέρεια με τους αριθμούς και τους ελκύει η έρευνα. Οι Σκορπιοί του θέλουν να έχουν την εξουσία και τον έλεγχο των καταστάσεων. Διατηρούνται ψύχραιμοι σε δύσκολες καταστάσεις και κατακτούν υψηλές θέσεις, γιατί όχι μόνο ξέρουν να ηγούνται, αλλά μυρίζονται και προλαβαίνουν πάντα τον κίνδυνο.

Τοξότης

Οι Τοξότες είναι γεμάτοι ενεργητικότητα και ζωτικότητα και κατά κύριο λόγο επιλέγουν την ανώτατη μόρφωση και εκπαίδευση. Αγαπούν την γνώση, τα ταξίδια, τις νέες εμπειρίες και για αυτό θα προτιμούσαν σπουδές στον Τουρισμό ή στην Εκπαίδευση. Δεδομένου ότι το ζώδιο του Τοξότη συνδέεται άμεσα και με την τεχνολογία και το διαδίκτυο ενδεχομένως θα τον βλέπαμε να ηγείται του Μετασχηματισμού! Περιπετειώδες, ανήσυχο και ανεξάρτητο πλάσμα ο Τοξότης πορεύεται στη ζωή, με γνώμονα την αισιοδοξία. Αυθόρμητος και παρορμητικός στο λόγο του, δεν αντέχει την ρουτίνα, τους περιορισμούς και τη σοβαροφάνεια.. Έχει τόση ενέργεια που την διοχετεύει και στο να βοηθάει τους άλλους. Με Κυβερνήτη Πλανήτη του τον Δία, το ζώδιο του Τοξότη διαθέτει φιλοσοφικό πνεύμα και επιθυμία για γνώση και επέκταση.

Αιγόκερως

Ο Αιγόκερως είναι ο καριερίστας του ζωδιακού κύκλου και δεν υπάρχει περίπτωση να βάλει στόχο έναν επαγγελματικό κλάδο και να μην καταφέρει να διακριθεί σε αυτόν. Του ταιριάζουν πολύ πρακτικά επαγγέλματα, έτσι λοιπόν θα μπορούσε άνετα να ακολουθήσει την Διοίκηση επιχειρήσεων, τα Οικονομικά. Με κυβερνήτη τον Κρόνο, οι Αιγόκεροι προσηλώνονται στον στόχο τους με απόλυτη αφοσίωση και αυτοέλεγχο. Τους αρέσει να έχουν εξουσία ή ανεξαρτησία στο επάγγελμά τους. Έχουν το χάρισμα και τον ενθουσιασμό να ηγηθούν μιας ομάδας. Έχουν δυνατό μυαλό με μεγάλη ικανότητα συγκέντρωσης. Επιδιώκουν να αυξάνουν διαρκώς τις γνώσεις και την πληροφόρησή τους. Είναι σοφοί και ήρεμοι και λειτουργούν μόνο με γνώμονα τη λογική, τη μεθοδικότητα και την υπευθυνότητα, όπως ακριβώς κάνει ο Βασίλης Διονάς.

Υδροχόος

Ο Υδροχόος είναι το ζώδιο της εφεύρεσης, της ανακάλυψης, την τεχνολογίας, αλλά και της δικτύωσης. Σίγουρα λοιπόν τα επαγγέλματα που σχετίζονται με τους παραπάνω τομείς θα μπορούσαν να τον οδηγήσουν στην επιτυχία! Κατ’ επέκταση οι σπουδές τους θα πρέπει να είναι σε Digital, σε Marketing ή στον Τουρισμό. Με κυβερνήτη του τον Ουρανό, πάντα καταφέρνει να κάνει κάτι διαφορετικό. Εργάζεται με τον δικό του τρόπο και έχει την ικανότητα να είναι δύο βήματα μπροστά από τους άλλους, για αυτό και γίνεται ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας. Έχει λογική και καθαρή σκέψη, ενώ διαθέτει φαντασία και διαίσθηση, πράγμα που αποτελεί έναν τέλειο συνδυασμό. Είναι πολύ ευέλικτοι, τους ελκύουν οι καινοτόμες ιδέες και δεν αφήνουν τις απογοητεύσεις να τους αποσπάσουν από τον στόχο τους.

Ιχθείς

Ο καλλιτέχνης του ζωδιακού κύκλου θα βρει ενδιαφέρον σε σπουδές σχετικές με το Marketing και την διαφήμιση. Η πλούσια φαντασία του τον βοηθά να δημιουργεί και να μεταδίδει συναισθήματα. Ευέλικτοι και ανθεκτικοί σε κάθε περιβάλλον οι Ιχθείς επιδιώκουν να κάνουν πάντα το καλύτερο. Αποδίδουν καλύτερα χρησιμοποιώντας τη φαντασία και τη διαίσθηση παρά τη λογική τους. Είναι ευπροσάρμοστοι, δημιουργικοί και δεκτικοί σε νέες ιδέες. Λειτουργούν καλά σε συνεργασία με άλλους όμως δεν αντέχουν τις δουλειές με αυστηρά πλαίσια και κανόνες. Θα εξελιχθούν επαγγελματικά σε αρκετούς κλάδους, αλλά θα προσαρμοστούν εύκολα και γρήγορα σε οτιδήποτε έχει καλλιτεχνική πλευρά.

Διαβάστε ακόμα

Εγγραφείτε στο