12 Νοεμβρίου 2021
"We are Nature" Έκθεση για την Κλιματική Αλλαγή  από το University of Winchester 

"We are Nature" Έκθεση για την Κλιματική Αλλαγή από το University of Winchester 

Η Κλιματική Αλλαγή και η Δύναμη της Αναγέννησης της Φύσης το θέμα της Έκθεσης στο West Downs Gallery του Winchester University

Καθώς ο κόσμος παρακολουθεί το COP26, το Πανεπιστήμιο του Winchester άνοιξε για πρώτη φορά στο κοινό, τη νέα του γκαλερί με μια έκθεση με επίκεντρο την κλιματική αλλαγή.

Η “We Are Nature” είναι μια έκθεση φωτογραφικών εκτυπώσεων και μακετών του διεθνούς φήμης γλύπτη Jason deCaires Taylor. Οι μεγάλης κλίμακας υποβρύχιες δημιουργίες του Taylor βρίσκονται σε όλο τον κόσμο, προσκολλημένες στον βυθό της θάλασσας.

Η έκθεση προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία να θαυμάσει κανείς τη δουλειά του χωρίς να χρειάζεται να βουτήξει κάτω από τα κύματα και προκαλεί συζητήσεις για την κλιματική αλλαγή, την ευθραυστότητα των ωκεανών μας και την αναγεννητική δύναμη της φύσης.

"Οι ωκεανοί μας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της κλιματικής αλλαγής. Η θέρμανση των θαλασσών, η αύξηση της οξύτητας τους, η απώλεια θαλάσσιων πληθυσμών και η υπεραλίευση οδηγούν τη θαλάσσιες οικολογία σε ένα δρόμο χωρίς επιστροφή", δήλωσε ο Jason deCaires Taylor.

«Καθώς οδηγούμαστε στο COP26, είναι σημαντικό να μας υπενθυμίζονται αυτά τα ζητήματα και να συνειδητοποιήσουμε ότι όλη μας η ζωή είναι βαθιά συνδεδεμένη με τη μοίρα του».

Ο Jason deCaires Taylor είναι γλύπτης, περιβαλλοντολόγος και επαγγελματίας υποβρύχιος φωτογράφος. Τα μόνιμα γλυπτικά έργα του εκτίθενται υποθαλάσσια. Εξερευνά σύγχρονα θέματα διατήρησης και περιβαλλοντικού ακτιβισμού. Τα τελευταία 15 χρόνια, ο Taylor ήταν ένας από τους πρώτους που θεώρησαν το υποβρύχιο βασίλειο ως δημόσιο χώρο τέχνης και είναι περισσότερο γνωστός για τα πολυάριθμα μεγάλης κλίμακας υποβρύχια «μουσεία» και τα «πάρκα γλυπτικής» του.

Το We Are Nature είναι μέρος του προγράμματος δημόσιων εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου του Winchester με αφορμή τη Διάσκεψη για το Κλίμα των Ηνωμένων Εθνών COP26.

Η έκθεση φιλοξενείται στον χώρο της γκαλερί στο West Downs Centre του University of Winchester, είναι ανοιχτή στο κοινό και θα διαρκέσει έως τις 17 Δεκεμβρίου 2021.

Πηγή: https://www.winchester.ac.uk/about-us/venue-hire-and-facilities/the-west-downs-gallery/


Διαβάστε ακόμα

Εγγραφείτε στο