08 Φεβρουαρίου 2021
Οι απόφοιτοι στο προσκήνιο-Στάθης Νικολόπουλος

Οι απόφοιτοι στο προσκήνιο-Στάθης Νικολόπουλος

Συναντήσαμε τον Στάθη Νικολόπουλο απόφοιτο του ICBS Thessaloniki Business College. Ο Στάθης είναι κάτοχος Β.Α. in Business Administration. Σήμερα ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη και είναι Product Specialist στην Εταιρεία GlaxoSmithKline.

Το ICBS για μένα είναι…

Είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο, το οποίο επηρέασε την ζωή μου σε προσωπικό αλλά και επαγγελματικό επίπεδο. Σε προσωπικό επίπεδο με τις φιλίες που έκανα, οι οποίες κρατάνε μέχρι και σήμερα και σε επαγγελματικό επίπεδο με τις γνώσεις, αλλά και τον τρόπο σκέψης που ανέπτυξα αυτά τα τέσσερα χρόνια σπουδών. Σε μια ηλικία που ακόμη διαμορφώνουμε χαρακτήρα, στα χρόνια της φοίτησης μου στο ICBS, πήρα εμπειρίες, έζησα όμορφες στιγμές, απέκτησα φίλους με τους οποίους μετράμε αισίως 20 χρόνια φιλίας και γενικά άλλαξα πολύ!

Άλλαξε ο τρόπος σκέψης μου, βελτίωσα τον τρόπο με τον οποίο συναναστρέφομαι με τους ανθρώπους, απέκτησα γνώσεις που με προετοίμασαν για να διεκδικήσω μια θέση στην αγορά εργασίας.

Αν μπορούσα να τα περιγράψω όλα με δύο λέξεις αυτές θα ήταν «εφόδιο ζωής».

Τι θυμάμαι από το ICBS…

Τι να πρωτοθυμηθώ από τα τέσσερα εκείνα χρόνια; Όλα έντονα και άξια αναφοράς. Τον κ. Μαλαβάκη με την κούπα καφέ-προέκταση του χεριού του, τον κ. Παντελιδη με το τραχύ του χιούμορ, την κα. Κουτεράνη πάντα κοντά στα θέματα που απασχολούσαν τους σπουδαστές και όλους τους καθηγητές. Από όλους είχες να πάρεις κάτι. Τις ώρες που περνούσαμε στο κυλικείο με τις πλάκες και τα γέλια αλλά και με hung over από την έξοδο της προηγούμενης βραδιάς. Αξέχαστες εκδρομές σε Μύκονο, Καιμάκτσαλαν και Βασιλίτσα και φυσικά το μάθημα. Εκείνο το μάθημα που δεν ήταν βαρετό και γεμάτο θεωρία. Μάθημα από ανθρώπους οι οποίοι έχουν γνώση της αγοράς και σου την μεταλαμπάδευαν μέσα από πραγματικά παραδείγματα και case studies. Απλά και κατανοητά.

To ICBS με βοήθησε να…

Προετοιμαστώ για την αγορά εργασίας. Τι χρειάζεται να γνωρίζω. Με βοήθησε στο να φιλτράρω πληροφορίες και να αποφασίζω αναλόγως. Ενισχύθηκε η κριτική μου ικανότητα αλλά και να καταλαβαίνω τι είναι αυτό που με ικανοποιεί και τι όχι, σε επαγγελματικό επίπεδο.

Το πτυχίο της ICBS και η επαγγελματική πορεία…

Αφού αποφοίτησα από το ICBS και ολοκλήρωσα τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις, μπήκα κατ’ ευθείαν στην αγορά εργασίας. Πάντα στον χώρο των πωλήσεων. Ξεκίνησα ως Account Manager σε ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα πολυεθνικών συμφερόντων. Συνέχισα ως πωλητής χονδρικής ξενοδοχειακού εξοπλισμού στο αντίστοιχο τμήμα της εταιρείας Coco Mat. Έπειτα προέκυψε η ευκαιρία στον χώρο του φάρμακου, στον οποίο ανήκω μέχρι και σήμερα και συμπληρώνω αισίως 13 χρόνια.

Το πτυχίο μου αναγνωρίστηκε από όλες τις εταιρείες από τις οποίες έχω περάσει, πολυεθνικές και μη. Άρα σίγουρα αποτελεί ένα πολύ σημαντικό εφόδιο, το οποίο σε συνδυασμό με την εμπειρία και την προϋπηρεσία, σε βοηθά να ισχυροποιήσεις τη θέση σου σαν επαγγελματίας στην αγορά.

Η δουλειά μου σήμερα …

Σήμερα εργάζομαι ως Product Specialist στην GSK, μια από τις δέκα μεγαλύτερες φαρμακοβιομηχανίες παγκοσμίως. Πιο συγκεκριμένα ανήκω στο κομμάτι των αναπνευστικών νοσημάτων με ειδίκευση στο μη ελεγχόμενο άσθμα. Αρμοδιότητα του είναι η επιστημονική ενημέρωση ειδικών ιατρών, οι οποίοι διαχειρίζονται ασθενείς με τη συγκεκριμένη πάθηση και η προώθηση του εξειδικευμένου φαρμάκου της εταιρείας για την αντιμετώπιση της.

Πρόκειται για έναν κλάδο προκλητικό και σίγουρα πολύ απαιτητικό, εφόσον μιλάμε για την υγεία. Απαιτεί γνώσεις, επικοινωνιακές ικανότητες και αποτελεσματική διαχείριση αντιρρήσεων. Αυτές οι απαιτήσεις όμως είναι που μου κρατούν άσβεστο το ενδιαφέρον και με κινητοποιούν ώστε να προσπαθώ κάθε μέρα να γίνομαι και καλύτερος.

Τι σκέφτομαι για το μέλλον…

Για το μέλλον σκέπτομαι να αναπτύξω τις ικανότητες, τις δεξιότητες και τις γνώσεις μου, ώστε να εξελιχτώ περαιτέρω στον κλάδο στον οποίο εργάζομαι ήδη.

Η πιο ζωντανή ανάμνηση από το ICBS…

Η ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗ!!! Μια τελετή η οποία σήμανε το τέλος μιας από τις καλύτερες περιόδους της ζωής μου, αλλά και την εκκίνηση ενός νέου, μεγαλύτερου και πιο απαιτητικού κεφαλαίου. Και εννοείται πως η διασκέδαση που ακολούθησε δεν είχε προηγούμενο..

Η συμβουλή μου στους φοιτητές της ICBS…

Αδράξτε και εκμεταλλευτείτε την κάθε στιγμή που βρίσκεστε εδώ. Ζήστε το, κρατήστε τις γνώσεις, τις φιλίες και τις όμορφες στιγμές και κεφαλαιοποιήστε τα όταν αποφοιτήσετε. Είναι χρόνια τα οποία δυστυχώς δεν ξαναέρχονται, οπότε όσα περισσότερα έχετε να αναπολείτε, τόσο το καλύτερο.

Θα ήθελα τέλος να συγχαρώ τους ανθρώπους της σχολής για την πολύ αξιόλογη κίνηση τους ώστε να διατηρηθεί η επαφή με τους αποφοίτους, οι οποίοι αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του εκπαιδευτικού αυτού ιδρύματος.

Διαβάστε ακόμα

Εγγραφείτε στο