13 Ιουνίου 2023
Οι απόφοιτοι στο προσκήνιο - Βασίλης Ποντίκης

Οι απόφοιτοι στο προσκήνιο - Βασίλης Ποντίκης

Ο Βασίλης Ποντίκης είναι τελειόφοιτος του ICBS Thessaloniki Business College στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα ΜΒΑ με ειδίκευση στο Στρατηγικό Μάνατζμεντ.  Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη και είναι Υπεύθυνος Προσωπικού σε τεχνική εταιρεία – Σύμβουλος Στρατηγικής.

Το ICBS για μένα είναι…

Το ICBS για εμένα είναι ένας σημαντικός πυλώνας της εκπαίδευσης και της προσωπικής ανάπτυξης. Είναι ένα κολέγιο που προσφέρει υψηλής ποιότητας εκπαίδευση στον τομέα των επιχειρηματικών σπουδών. Οι καθηγητές του κολεγίου είναι έμπειροι και καταξιωμένοι στον χώρο τους. Μέσω του προηγμένου προγράμματος σπουδών του ICBS, απέκτησα βαθιά γνώση και κατανόηση των επιχειρηματικών αρχών και τις δεξιότητες που απαιτούνται για μια επιτυχημένη καριέρα.


Τι θυμάμαι από το ICBS…

Από το ICBS θυμάμαι τις αξέχαστες εμπειρίες και τις ευκαιρίες που μου προσέφερε, τον ενθουσιασμό και την αίσθηση της κοινότητας που δημιουργήθηκε ανάμεσα στους φοιτητές και τους καθηγητές. Θυμάμαι τις ενδιαφέρουσες και εμπνευσμένες διαλέξεις που με έκαναν να εξελίσσομαι και να διευρύνω την αντίληψή μου, τα Cases που με έβαλαν σε πραγματικές επαγγελματικές καταστάσεις και με βοήθησαν να αναπτύξω τις δεξιότητές μου στη συνεργασία και την κριτική σκέψη. Το ICBS μου έδωσε τη δυνατότητα να ανακαλύψω τα ενδιαφέροντά μου, να διευρύνω το δίκτυο μου και να ετοιμαστώ για μια επαγγελματική σταδιοδρομία γεμάτη ευκαιρίες.

To ICBS με βοήθησε να….

To ICBS με βοήθησε να αναπτύξω κρίσιμες δεξιότητες και να αποκτήσω πολύτιμες γνώσεις. Με βοήθησε να ανακαλύψω τις δυνατότητές μου και να επιτύχω τους στόχους μου. Απόκτησα εμπειρία στον τομέα μου και έμαθα πώς να αντιμετωπίζω πραγματικές προκλήσεις στην επιχειρηματικότητα. Επίσης, με βοήθησε να αναπτύξω την αυτοπεποίθησή μου και να εκτιμήσω την αξία της συνεργασίας και της ομαδικής εργασίας.

Το πτυχίο του ICBS και η επαγγελματική πορεία…

Με την απόφασή μου να εγγραφώ στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα MBA του ICBS, άνοιξα νέες πόρτες για την επαγγελματική μου πορεία. Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του ICBS αναγνωρίζεται για την υψηλή του ποιότητα και την εκπαίδευση που παρέχει στους φοιτητές του. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, απέκτησα σημαντικές γνώσεις και δεξιότητες σε διάφορους τομείς της επιχειρηματικής διοίκησης. Οι καθηγητές και τα στελέχη του ICBS ήταν έμπειροι και αναγνωρισμένοι επαγγελματίες, που μοιράστηκαν τις γνώσεις και την εμπειρία τους μαζί μας.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, αισθάνομαι εξοπλισμένος με τις απαραίτητες δεξιότητες για να ανταγωνιστώ και να προοδεύω στον επιχειρηματικό κόσμο. Η εκπαίδευση αυτή με βοήθησε να αναπτύξω κριτική σκέψη, αναλυτικές ικανότητες και ηγετικές δεξιότητες, που με καθοδηγούν στη λήψη στρατηγικών αποφάσεων και στην ανάπτυξη και διαχείριση επιτυχημένων επιχειρηματικών προτάσεων.

Η επαγγελματική μου πορεία μετά την απόκτηση του MBA προχωρά με αυξημένη αυτοπεποίθηση και ευκαιρίες για επαγγελματική ανέλιξη. Η γνώση και η εμπειρία που αποκτήθηκαν στο ICBS αποτελούν ισχυρή βάση για την προσέλκυση προκλήσεων και την επίτευξη των επαγγελματικών μου στόχων.

Η δουλειά μου σήμερα ….

Ως διοικητικό στέλεχος στην τεχνική εταιρεία, ασχολούμαι με το στρατηγικό μάνατζμεντ και την ανάπτυξη της εταιρικής πολιτικής. Η εργασία μου περιλαμβάνει τον σχεδιασμό και την υλοποίηση στρατηγικών προγραμμάτων, την ανάλυση αγορών και ανταγωνιστικού περιβάλλοντος, καθώς και την ανάπτυξη επιχειρηματικών σχεδίων. Στη θέση μου, είμαι υπεύθυνος για την αξιοποίηση των εσωτερικών και εξωτερικών πόρων της εταιρείας και για την αναγνώριση νέων ευκαιριών και δυνατοτήτων ανάπτυξης.

Παρέχω συμβουλές σε επιχειρήσεις σχετικά με στρατηγικές αποφάσεις, ανάπτυξη νέων προϊόντων ή υπηρεσιών, διαχείριση του ρίσκου και βελτίωση των επιχειρηματικών διαδικασιών. Στον ρόλο αυτό, στοχεύω στην ανάπτυξη και την απόδοση των επιχειρήσεων, βοηθώντας τις να επιτύχουν τους στόχους τους και να παραμείνουν ανταγωνιστικές στην αγορά. Με την προσέγγιση αυτή, προσδίδω ιδιαίτερη έμφαση στην εφαρμογή ηθικών αξιών και αρχών στις επιχειρηματικές διαδικασίες, προωθώντας την αειφορία, τη διαφάνεια και την ενσωμάτωση κοινωνικών αναγκών και αξιών στις επιχειρηματικές πρακτικές.


Τι σκέφτομαι για το μέλλον….

Στο μέλλον, έχω σκοπό να συνεχίσω να αναπτύσσομαι επαγγελματικά στον τομέα του στρατηγικού μάνατζμεντ και να αποκτήσω ακόμη περισσότερη εμπειρία και γνώση. Επιθυμώ να αναλάβω πιο απαιτητικές θέσεις ευθύνης σε επιχειρήσεις και να διαδραματίσω ηγετικό ρόλο στην ανάπτυξη και την απόδοση των επιχειρήσεων. Παράλληλα, θα συνεχίσω να προσφέρω συμβουλευτικές υπηρεσίες σε επιχειρήσεις, συμβάλλοντας στην ανάπτυξή τους και την επίτευξη των στρατηγικών τους στόχων. Μέσα από αυτήν την πορεία, θα διατηρήσω την ηθική μου προσέγγιση και θα προσπαθήσω να επηρεάσω θετικά τον επιχειρηματικό κόσμο με τις αποφάσεις και τις προτάσεις μου.


Η πιο ζωντανή ανάμνηση από το ICBS…

Η πιο ζωντανή ανάμνηση από το ICBS για εμένα είναι η πρώτη μέρα μου στο κολέγιο. Ήταν μια ημέρα γεμάτη ενθουσιασμό, ανυπομονησία και προσδοκίες. Από την πρώτη στιγμή που περπάτησα στο κτίριο, αισθάνθηκα μια αίσθηση ζεστασιάς και κοινότητας. Γνώρισα νέους ανθρώπους και συμφοιτητές, ενώ οι καθηγητές και το προσωπικό μας υποδέχτηκαν με φιλικότητα και ενθουσιασμό.

Η τελευταία μέρα μου στο ICBS ήταν μια μεγάλη αλλαγή και αίσθηση ολοκλήρωσης. Καθ' όλη τη διάρκεια του προγράμματος, απέκτησα νέες γνώσεις και δεξιότητες, αναπτύχθηκα προσωπικά και επαγγελματικά και ζήσαμε αξέχαστες εμπειρίες.


Η συμβουλή μου στους φοιτητές του ICBS… 

Η συμβουλή μου για τους φοιτητές του ICBS είναι να επιδείξουν πάθος, αφοσίωση και ανοιχτό μυαλό στις σπουδές τους, να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που παρέχονται και να αναζητήσουν επιπλέον δραστηριότητες που τους ενδιαφέρουν. Απολαύστε το ταξίδι, επιδείξτε αυτοπεποίθηση και δέσμευση στην επίτευξη των στόχων σας, και μην ξεχνάτε να διατηρείτε ισορροπία ανάμεσα στις σπουδές, την προσωπική ζωή και την ανάπτυξή σας ως άτομο.

Διαβάστε ακόμα

Εγγραφείτε στο