06 Μαρτίου 2021
Οι απόφοιτοι στο προσκήνιο - Ματούλα Μαυρομιχάλη

Οι απόφοιτοι στο προσκήνιο - Ματούλα Μαυρομιχάλη


Η Ματούλα Μαυρομιχάλη είναι απόφοιτη του ICBS Thessaloniki Business College. Η Ματούλα είναι κάτοχος Β.Α. in Marketing. Σήμερα ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη και είναι Διευθύντρια Εμπορικού τμήματος στην Εταιρεία Matt Royal.

Το ICBS για μένα είναι…

Κοιτάζοντας πίσω 15 χρόνια το ICBS για μένα είναι τα ανέμελα και δημιουργικά χρόνια, τα πρώτα σημαντικά εφόδια που πήρα για τα χρόνια που ακολουθήσαν, η γνώση που έγινε πράξη σε μια φάση της ζωής μου που η ενηλικίωση ήταν προ των πυλών.

Τι θυμάμαι από το ICBS… 

Αυτό που θυμάμαι περισσότερο είναι τα άτομα που περάσαμε παρέα τέσσερα δημιουργικά χρονιά. Με τους «συνάδελφους» - συμφοιτητές μου ζήσαμε μαζί άπειρες στιγμές γέλιου με ευτράπελα, στιγμές άγχους για τις ομαδικές εργασίες, τα case studies που συναντάω ακόμη και σήμερα σε εκπαιδεύσεις. Το σταθερό ραντεβού στο κυλικείο που συναντιόμασταν μετά τα μαθήματα, αποφορτίζοντας ο ένας τον άλλον για να ξεκινήσουμε πάλι το μάθημα! Έντονη ανάμνηση στο 4ο έτος, η ομάδα της διπλωματικής εργασίας και οι πολλές ώρες του σβήσε- γράψε-σώσε.

Καθηγητές με όρεξη να μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους! Ο κ. Μαλαβάκης, ένας και μοναδικός και η κα. Ζάχου με τη μεταδοτικότητα της, μας στήριξε στη διπλωματική μας και ήταν έμπνευση για ακολουθήσω την τέχνη του Marketing.

To ICBS με βοήθησε να… 

Η φοίτηση στο ICBS έχει διαφορετική εκπαιδευτική τακτική σε σχέση με την ελληνική εκπαίδευση λόγω του Αγγλικού συστήματος που ακολουθεί. Αυτό με βοήθησε ιδιαίτερα να εκτιμήσω τις αξίες της συνεργασίας και της ομαδικότητας μέσω των ομαδικών εργασιών καθώς και την ανταλλαγή απόψεων, μεθόδων και εμπειριών μέσω των case studies. Έχοντας τη δυνατότητα να δουλεύω παράλληλα, αξιοποίησα αυτά τα εφόδια κάνοντας τη θεωρία πράξη και απέκτησα ουσιαστικές γνώσεις για ότι αφορά μια επιχείρηση σε όλα της τα τμήματα.

Το πτυχίο της ICBS και η επαγγελματική πορεία… 

Τη χρονιά που αποφοίτησα τα πτυχία του ΙCBS έγιναν ισοδύναμα με τα πτυχία των ΑΕΙ/ΤΕΙ και αυτό ήταν μια επιβεβαίωση της σωστής δουλειάς που γινόταν στο ICBS. Εφόσον ήμουν ήδη στην αγορά εργασίας, ένιωθα πιο έτοιμη και σίγουρη να μπω ολοκληρωτικά στην οικογενειακή επιχείρηση που ως τότε δραστηριοποιούταν στον τομέα του επίπλου, στην κατασκευή μαξιλαριών και υλικών προεργασίας καναπέ. Εκείνη την περίοδο δημιουργήσαμε και τη Matt Royal, η οποία δραστηριοποιείται στο κλάδο της στρωματοποιίας, κατασκευή και εμπορία χειροποίητων στρωμάτων προϊόντων ύπνου. Έχοντας περάσει από όλα τα πόστα της επιχείρησης αυτό που με κέρδισε περισσότερο είναι το κομμάτι των πωλήσεων, η επικοινωνία με τον κόσμο.

Η δουλειά μου σήμερα…. 

Ο ρόλος μου στην Matt Royal επικεντρώνεται στο τμήμα του Marketing, αλλά και ως υπεύθυνη του δικτύου καταστημάτων και συνεργατών εμπλέκομαι άμεσα στην επικοινωνία και την εικόνα της εταιρείας στην αγορά. Μετά από 10 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά η Matt Royal έχει πλέον αναπτύξει το δίκτυο της και στο εξωτερικό με μεγάλο βήμα το άνοιγμα καταστημάτων στη Σαουδική Αραβία.

Τι σκέφτομαι για το μέλλον… 

Για το μέλλον, επαγγελματικά επιθυμώ σίγουρα μια επιστροφή στην κανονικότητα, να επανέλθουμε σε ρυθμούς εξέλιξης και ανάπτυξης, με στόχο να φτάσει η εταιρεία σε περισσότερα μέρη του κόσμου μεγαλώνοντας το δίκτυο των συνεργατών. Σε προσωπικό επίπεδο αυτό που θέλω είναι καταφέρω να αποκτήσω περισσότερες εμπειρίες, να ταξιδέψω με την οικογένεια μου και να γνωρίσω ακόμη περισσότερο τον κόσμο!

Η πιο ζωντανή ανάμνηση από το ICBS…

Η ημέρα αποφοίτησης! Ήταν η επιβράβευση ενός στόχου που επιτεύχθηκε!

Η συμβουλή μου στους φοιτητές της ICBS…

Αξιοποιήστε κάθε στιγμή εντός και εκτός αίθουσας και κερδίστε όσα περισσότερα εφόδια μπορείτε! Είναι τα καλύτερα σας χρόνια, έχετε δίπλα σας αξιόλογους ανθρώπους, που θα σας βοηθήσουν στη μετέπειτα ζωή σας.

Βάλτε στόχους, κυνηγήστε τους και ξεπεράστε τους!


Διαβάστε ακόμα

Εγγραφείτε στο