14 Ιουνίου 2021
Οι απόφοιτοι στο προσκήνιο - Κωνσταντίνα Νικολάου

Οι απόφοιτοι στο προσκήνιο - Κωνσταντίνα Νικολάου

Η Κωνσταντίνα Νικολάου είναι απόφοιτος του ICBS Thessaloniki Business College. Η Κωνσταντίνα είναι κάτοχος Β.Α. in Finance & Accounting. Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη και είναι υπεύθυνη Λογιστηρίου και υπεύθυνη εισαγωγών - εξαγωγών σε εταιρεία του κατασκευαστικού κλάδου. Είναι μητέρα δύο παιδιών. 

Το ICBS για μένα είναι…

Εμπειρία ζωής με όμορφες στιγμές που θα μείνουν για πάντα στη μνήμη μου. Το ICBS μου έδωσε όλα τα εφόδια για την εξερεύνηση της προσωπικής μου ταυτότητας. Με έκανε να εξελιχθώ σαν προσωπικότητα και να γνωρίσω ένα κομμάτι του εαυτού μου που δεν ήξερα πως υπήρχε. Η σωστή καθοδήγηση και η προτροπή των καθηγητών ήταν ουσιαστική. Το ICBS με βοήθησε να μάθω να δουλεύω και να συνεργάζομαι. Μου έμαθε να ακολουθώ το ένστικτό μου στο εργασιακό περιβάλλον και να αμφισβητώ τα στερεότυπα.

Τι θυμάμαι από το ICBS…

Θυμάμαι σχεδόν κάθε πρωί μπαίνοντας στη σχολή, να ακούω τη χαρακτηριστική φωνή του κου Παντελίδη, τον μέντορά μου κ. Μυλωνά, να είναι πάντα εκεί, πρόθυμος να ακούσει και να λύσει οποιαδήποτε απορία, τους ατελείωτους καφέδες στο κυλικείο με τους συμφοιτητές μου για να διευθετήσουμε τις λεπτομέρειες των εργασιών, το άγχος των εξετάσεων. Φυσικά δεν ξεχάσω ποτέ τις εξετάσεις του 3ου έτους όντας επτά μηνών έγκυος και την ομιλία μου στην αποφοίτηση όπου είχα την μικρή μου εκεί.

To ICBS με βοήθησε να….

Χωρίς τις γνώσεις που απέκτησα μέσω του ICBS δεν θα μπορούσα να ανταποκριθώ επαρκώς στις απαιτήσεις εργασίας και ειδικά στον χρηματοοικονομικό τομέα όπου ανήκω. Όλα αυτά που διδάχτηκα τα είδα στην πράξη.

Το πτυχίο της ICBS και η επαγγελματική πορεία…

Πάντοτε πίστευα πως για να φτάσεις ψηλά πρέπει να ξεκινήσεις από χαμηλά. Βγαίνοντας από τη σχολή είχα ένα πολύ δυνατό χαρτί στα χέρια μου, όμως έλειπε κάτι βασικό.. η εμπειρία. Έτσι ξεκίνησα από διοικητικό στέλεχος στον τομέα της υγείας, συνέχισα μετά από λίγα χρόνια σε μια αλυσίδα πρατηρίων υγρών καυσίμων και κατέληξα στη θέση που είμαι σήμερα. Τώρα μπορώ να πω πως το πτυχίο της ICBS αντικατοπτρίζει τα όσα έμαθα και μου μετέδωσαν οι καθηγητές 4 χρόνια. Υπάρχει αναγνώριση από την αγορά εργασίας.

Η δουλειά μου σήμερα ….

Εργάζομαι σε μία κατασκευαστική εταιρία, είμαι υπεύθυνη λογιστηρίου και υπεύθυνη εισαγωγών – εξαγωγών. Είμαι στη συγκεκριμένη εταιρία τα τελευταία 4 χρόνια.

Τι σκέφτομαι για το μέλλον….

Αρχικά να έχουμε όλοι την υγεία μας, το πιο πολύτιμο αγαθό. Όσον αφορά το επαγγελματικό κομμάτι προσπαθώ να εστιάζω σε επιτεύξιμους στόχους και να βελτιώνω την απόδοσή μου. Όλα αυτά βέβαια με την στήριξη της οικογένειάς μου γιατί πάνω απ’ όλα είμαι μητέρα δύο παιδιών.

Η πιο ζωντανή ανάμνηση από το ICBS…

Η ημέρα της παρουσίασης της πτυχιακής εργασίας μου – είναι συνώνυμη με τις παρουσιάσεις που πραγματοποιούνται στο εργασιακό περιβάλλον, καθώς και η αποφοίτηση, γιατί ήταν η επιβράβευση της σκληρής δουλειάς 4 ετών.

Η συμβουλή μου στους φοιτητές της ICBS…

Εξοπλιστείτε με γνώσεις τόσο σε θεωρητικό όσο και σε τεχνολογικό επίπεδο. Οι μέντορές σας θα σας αφήσουν προετοιμασμένους και όχι έτοιμους. Χτίστε πράγματα και ρισκάρετε για να πάτε ψηλότερα.


Διαβάστε ακόμα

Εγγραφείτε στο