08 Απριλίου 2021
Οι απόφοιτοι στο προσκήνιο - Ειρήνη Σμέη

Οι απόφοιτοι στο προσκήνιο - Ειρήνη Σμέη
Η Ειρήνη Σμέη είναι απόφοιτη του ICBSThessaloniki Business College. Η Ειρήνη είναι κάτοχος Β.Α. in Marketing Communications and Public Relations. Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη, είναι ιδιοκτήτρια της εταιρείας ψηφιακών εκτυπώσεων Digital + και μητέρα ενός 5χρονου αγοριού.


Το ICBS για μένα είναι...

Γυρνώντας τον χρόνο πίσω, θυμάμαι περίπου τέλος Αυγούστου του 2009 μόλις λίγους μήνες που είχε μεταφερθεί - είχε αλλάξει η παλιά επιχείρηση των γονιών μου και είχε περάσει στα χέρια μου, αποφάσισα να σπουδάσω marketing, ώστε να μπορώ να αναλάβω αυτόν τον τομέα και την διοίκησή του.

Και εκεί που έψαχνα για σχολές μάρκετινγκ, άκουσα στο ραδιόφωνο την διαφήμιση της icbs.

Δεν διαφήμιζε απλά ένα τμήμα marketing....αλλά τμήμα marketing communication and public relations.

Αμέσως μου τράβηξε το ενδιαφέρον, σκέφτηκα ότι αυτό ταιριάζει στις ανάγκες μου.

Θυμάμαι την πρώτη φορά που πήγα στην σχολή και με υποδεχτείτε ένας ξεχωριστός για μένα άνθρωπος η κα. Κουτεράνη, τόσο ειλικρινής και ευθύς που με τα λόγια της με κέρδισε από την πρώτη στιγμή.

Κατάλαβα ότι αυτή η σχολή και οι άνθρωποι της, τους οποίους γνώρισα στη συνέχεια θα μου έδιναν τις γνώσεις που ήθελα.

Ήμουν σίγουρη ότι αυτό που επέλεξα θα με βοηθούσε όχι μόνο στην επιχείρησή μου στις ψηφιακές εκτυπώσεις αλλά και στη δευτερεύουσα ασχολία μου σαν προπονήτρια ιστιοπλοΐας.

Το ICBS για μένα ήταν το κίνητρο να ανοίξω τους ορίζοντες μου σε κάτι νέο που στο μέλλον θα με βοηθούσε σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μου..

Τι θυμάμαι από το ICBS....

Δεν μπορώ να πω ότι είχα την ανέμελη φοιτητική ζωή αφού παράλληλα δούλευα, μετά την σχολή εργαζόμουν στην επιχείρησή μου και τα Σαββατοκύριακα ασχολούμουν με την προπονητική.

Αυτό όμως που μου έχει μείνει από την σχολή είναι πάνω απ’ όλα οι καθηγητές. Ήταν όλοι άνθρωποι της αγοράς, με επαγγελματική εμπειρία, ξέρανε πως να σε καθοδηγήσουν.

Θα ήθελα να αναφερθώ σε μερικούς ανθρώπους της σχολής που έχουν μείνει βαθιά στην μνήμη και την καρδιά μου.

Για την κα. Κουτεράνη μίλησα από την πρώτη στιγμή πάντα χαμογελαστή...πάντα δίπλα μας...για να μας στηρίξει και να μας συμβουλέψει.

Δυο σημαντικοί καθηγητές για μένα ήταν οι καθηγητές του marketing. Ο κύριος Βαθιώτης που είχε έναν δικό του μοναδικό τρόπο να σου μεταδίδει τι θα συναντήσεις όταν θα βγεις έξω στην αγορά και η κα. Ζάχου μια υπέροχη, μετρημένη και αυστηρή όταν έπρεπε καθηγήτρια αλλά στην πραγματικότητα τόσο γλυκιά που το μόνο που ήθελε ήταν να διευρύνει τους γνωστικούς μας ορίζοντες και να μας μεταδώσει τις γνώσεις της.

Στην συνέχεια θα ήθελα να αναφερθώ και σε έναν ακόμα φοβερό καθηγητή, που το μάθημα του το είχα πάρει λίγο από φόβο γιατί δεν τα πήγαινα και πολύ καλά με τις πράξεις, αλλά με τον τρόπο του με κέρδισε και όχι μόνο καταλάβαινα το μάθημα αλλά στο τέλος έγινα εξπέρ στις λογιστικές πράξεις....μιλάω για τον κύριο Μυλωνά που δίδασκε λογιστική.

Τέλος δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στην ψυχή της ICBS στον κύριο Μαλαβάκη....με τις υπέροχες διαλέξεις του, τα case study του και τις καθημερινές-εύθυμες ιστορίες μέσα από την ζωή του και τις εμπειρίες του που μας βοηθούσε να καταλάβουμε πως θα αντιμετωπίσουμε τις μελλοντικές προκλήσεις.

Το ICBS με βοήθησε να....

Το ΙCBS όπως είπα και στην αρχή μου άνοιξε πολλούς ορίζοντες..

Μου έμαθε να σκέφτομαι διαφορετικά.

Μέσα από τα σεμινάρια, με βοήθησε να αναπτύξω την τεχνική των πωλήσεων και αργότερα ερχόμενη σε επαφή με μεγάλες επιχειρήσεις μπόρεσα να αναπτύξω τις συνεργασίες μου.

Το πτυχίο του ICBS και η επαγγελματική πορεία....

Η επαγγελματική μου πορεία ήταν προκαθορισμένη από πριν αφού είχα ήδη την επιχείρησή μου.

Οι γνώσεις που αποκόμισα από τους καθηγητές της ICBS σε συνδυασμό με την διεθνή αναγνώριση από το αγγλικό πανεπιστήμιο μου έδωσαν τα εφόδια και την αυτοπεποίθηση να έρθω σε επαφή με μεγάλες επιχειρήσεις και να δημιουργήσω νέες συνεργασίες.

Η δουλειά μου σήμερα....

Η δουλειά μου σήμερα συνεχίζει να είναι η ίδια....

Έχω την επιχείρησή μου, που ασχολείται με τις ψηφιακές εκτυπώσεις και συνεχίζω να είμαι προπονήτρια ιστιοπλοΐας σε αγωνιστικό επίπεδο και δόκιμο μέλος για race management.

Παράλληλα έχω δημιουργήσει την δική μου οικογένεια.

Τι σκέφτομαι για το μέλλον...

Είναι ίσως η πιο δύσκολη ερώτηση......

Βασικά να έχουμε την υγεία μας γιατί με όλα αυτά που ζούμε εδώ και ένα χρόνο είναι το βασικότερο και το σημαντικότερο....

Σίγουρα θέλω να συνεχίσω και να επεκτείνω τις δραστηριότητες της επιχείρησής μου εκτυπώνοντας και σε άλλα υλικά εκτός χαρτιού.....

Θέλω παράλληλα, να παραμείνω στον αθλητισμό και στην θάλασσα που τόσο αγαπώ ως προπονήτρια και στέλεχος αγώνων.

Η πιο ζωντανή ανάμνηση από το ICBS…

Η ημέρα που έμαθα ότι πήρα υποτροφία και φυσικά η ημέρα της αποφοίτησής μου.

Ήταν η επιβράβευση όλων αυτών των χρόνων, των προσπαθειών και των θυσιών που έκανα αυτά τα 4 χρόνια..


Η συμβουλή μου στους φοιτητές του ICBS...

"Εκμεταλλευτείτε" τις γνώσεις και τις εμπειρίες, των καθηγητών αυτής της σχολής που έχουν πραγματικά πολλά να σας διδάξουν, όχι μόνο στα θεωρητικά μαθήματα αλλά σας εισαγάγουν στο σκεπτικό της αγοράς με ρεαλιστικές συνθήκες....

Και μη ξεχνάτε να κυνηγάτε τα όνειρά σας...Διαβάστε ακόμα

Εγγραφείτε στο