13 Σεπτεμβρίου 2021
Οι απόφοιτοι στο προσκήνιο -Χρύσα Μπαχαρίδου

Οι απόφοιτοι στο προσκήνιο -Χρύσα Μπαχαρίδου

Η Χρύσα Μπαχαρίδου είναι απόφοιτος του ICBS Thessaloniki Business College. Η Χρύσα είναι κάτοχος Β.Α. in Accounting & Finance και μεταπτυχιακού στην Κοινωνική Πολιτική του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.  Ζει και εργάζεται στη Θράκη και είναι Λογίστιρια Β' Τάξης στην οικογενειακή επιχείρηση  Γ. Κ. Μπαχαρίδης Ο.Ε. στη Ν. Βύσσα Έβρου. 

Το ICBS για μένα είναι…

Το ICBS είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής μου, που μου έδωσε την δυνατότητα να εξελιχθώ επαγγελματικά και ακαδημαϊκά. Είναι παρακαταθήκη για το μέλλον και η βάση μου, για ότι έχω καταφέρει μέχρι σήμερα.

Τι θυμάμαι από το ICBS…

Στο ICBS έχεις την τύχη να συναντήσεις καταξιωμένους καθηγητές που σου διδάσκουν την ομαδικότητα και την συνεργασία. Οι συμφοιτητές μεταξύ μας, είχαμε αναπτύξει ένα πολύ καλό πνεύμα ομαδικότητας και οργάνωσης.

To ICBS με βοήθησε να….

Το ICBS με βοήθησε να αποκτήσω εφόδια, γνώσεις και εμπειρίες. Μου έδωσε τη δυνατότητα να ολοκληρώσω υψηλού επιπέδου πανεπιστημιακές σπουδές στην Ελλάδα.

Το πτυχίο του ICBS και η επαγγελματική πορεία…

Το πτυχίο μου είναι από τα πρώτα πτυχία κολεγίων που αναγνωρίστηκαν στην Ελλάδα, ισότιμο με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στη συνέχεια κατάφερα να ολοκληρώσω Μεταπτυχιακό στην Κοινωνική Πολιτική στο ΔΠΘ και σήμερα έχω την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος Λογιστή από το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας. Επαγγελματικά απασχολούμε στην οικογενειακή επιχείρηση που η κύρια δραστηριότητα είναι Βιοτεχνία Επεξεργασίας Μαρμάρων και εμπόριο Πλακιδίων – Ειδών Υγιεινής στην ΒΙ.ΠΕ. Ν.Βύσσας Ορεστιάδας. Σε βάθος δεκαετίας, έχω καταφέρει αποκλειστικές συνεργασίες με μεγάλους οίκους πλακιδίων από το εξωτερικό και πλέον η εταιρία μας εισάγει αρκετές από τις πιο γνωστές μάρκες πλακιδίων στην παγκόσμια αγορά. Το πτυχίο μου από το ICBS ήταν ένα σημαντικό εφόδιο για την έναρξη της πολιτικής μου καριέρας. Το 2019 είχα την τιμή να είμαι υποψήφια βουλευτής στην περιφερειακή ενότητα του Έβρου. Σήμερα είμαι πολιτευτής και μια από τις αξίες που έχω υιοθετήσει από την διάρκεια των σπουδών μου στο ICBS είναι να διεκδικώ και να εργάζομαι με σκοπό την απόδοση του κέρδους για το κοινό καλό.

Η δουλειά μου σήμερα ….

Εργάζομαι εδώ και μια δεκαετία στην οικογενειακή επιχείρηση, έχω αναλάβει τις πωλήσεις, την διεκπεραίωση της αποθήκης – τιμολόγηση και ότι έχει σχέση με οικονομικά και γενικής φύσεως καθήκοντα.

Τι σκέφτομαι για το μέλλον….

Είμαι η δεύτερη γενιά στην οικογενειακή επιχείρηση και επέλεξα να επενδύσω στον τόπο μου, έτσι ώστε να συνεχίσω με σταθερά βήματα την παράδοση της οικογένειας μου. Μετά την οικονομική κρίση, όσοι αναλάβαμε επιχειρήσεις πρώτης γραμμής, θεωρώ ότι έχουμε ουσιαστικά κατανοήσει την αναγκαιότητα της κάλυψης των αναγκών της αγοράς και την προτεραιοποίηση στα θέλω των πελατών. Σίγουρα ένα σταθερό ευνοϊκό φορολογικό σύστημα στην Ελλάδα θα δημιουργούσε συνθήκες ανάπτυξης. Όμως όσοι γνωρίζουμε το εμπόριο, ξέρουμε ότι υπάρχουν ευκαιρίες, αρκεί να χρησιμοποιήσουμε τα κατάλληλα εργαλεία management και στρατηγικής όπως μας τα έχει διδάξει ο καθηγητής μας κ. Χρήστος Μαλαβάκης.

Η πιο ζωντανή ανάμνηση από το ICBS…

Η πιο ζωντανή ανάμνηση από το ICBS ήταν η ημέρα της ορκωμοσίας μας. Σε εμένα προσωπικά έμεινε βαθιά χαραγμένη στη μνήμη μου, γιατί απήγγειλα τον λόγο ως αριστούχος της τάξης 2009. Ήταν η ανταμοιβή μου και η ηθική ικανοποίηση για τους κόπους που είχα κάνει.

Η συμβουλή μου στους φοιτητές της ICBS…

Η συμβουλή μου στους φοιτητές είναι να «εκμεταλλευτούν» τις γνώσεις των καθηγητών τους. Να έχουν πρόγραμμα και να συμμετέχουν στις ομαδικές δραστηριότητες και εργασίες. Η αφοσίωση στη σχολή και στα μαθήματα είναι ότι πιο σημαντικό θα κάνουν και θα έχουν να θυμούνται.

Διαβάστε ακόμα

Εγγραφείτε στο