12 Ιουλίου 2021
Οι απόφοιτοι στο προσκήνιο - Άσπα Τριανταφύλλου

Οι απόφοιτοι στο προσκήνιο - Άσπα Τριανταφύλλου

Η Άσπα Τριανταφύλλου είναι απόφοιτος του ICBS Thessaloniki Business College. Η Άσπα είναι κάτοχος Β.Α. in Tourism Management και πτυχιούχος του τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Α.Π.Θ.  Ζει και εργάζεται στο Πήλιο και είναι Hotel Manager του ξενοδοχείου Αγνάντι στο Χορευτό Πηλίου. 

Το ICBS για μένα είναι…

η αγαπημένη περίοδος των φοιτητικών μου χρόνων. Ούσα κάτοχος ενός ακόμη πτυχίου, μπόρεσα να διακρίνω από την πρώτη στιγμή τις αισθητές διαφορές. Πολύ καλός συντονισμός, πρόσβαση σε ατελείωτες πληροφορίες γύρω από το αντικείμενο, ομαδικό πνεύμα, καθηγητές με όρεξη να σε διδάξουν και ένα διοικητικό προσωπικό, που σε κάνει να νιώθεις σαν στο σπίτι σου από την πρώτη κιόλας μέρα. Με μια φράση, κλίμα οικογενειακό!


Τι θυμάμαι από το ICBS…

Τρία χρόνια μετά την αποφοίτηση, θυμάμαι ακόμη αμέτρητα περιστατικά, που τότε αποτελούσαν την καθημερινότητα μου. Τα μαθήματα, στα οποία οι καθηγητές μας είχαν πάντα τον τρόπο να μου εξάπτουν το ενδιαφέρον για επιπλέον γνώσεις πάνω στο αντικείμενο, τα αγαπημένα μου case studies, όπου έβλεπα στην πράξη όλα όσα είχα διδαχθεί στη θεωρία, η σχέση που είχαμε αναπτύξει όλοι μας μεταξύ μας, καθηγητές και φοιτητές, αλλά και πολλά αστεία ευτράπελα, αγαπημένες στιγμές γέλιου, αρκετές φορές μέχρι τελικής πτώσεως!

To ICBS με βοήθησε να….

περάσω από τη θεωρία στην πράξη. Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα του, είναι το γεγονός πως οι καθηγητές είναι ως επί των πλείστων άτομα, που γνωρίζουν την αγορά εργασίας, καθώς και τον τρόπο που πρέπει να υπάρξεις μέσα σε αυτήν, για να εξελιχθείς και να αναπτυχθείς ως επαγγελματίας. Εκτός αυτού, μια και διατηρούμε μια οικογενειακή επιχείρηση, ένα ξενοδοχείο 3 αστέρων στο όμορφο Πήλιο, το ICBS με βοήθησε αρχικά να βάλω σε μία σειρά τις σκέψεις μου για το μέλλον, αλλά και σταδιακά, ειδικότερα μέσω των case studies, να εντοπίσω εκείνα τα σημεία που έχρηζαν βελτίωσης.

Το πτυχίο της ICBS και η επαγγελματική πορεία…

Πάντοτε πίστευα πως για να φτάσεις ψηλά πρέπει να ξεκινήσεις από χαμηλά. Βγαίνοντας από τη σχολή είχα ένα πολύ δυνατό χαρτί στα χέρια μου, όμως έλειπε κάτι βασικό.. η εμπειρία. Έτσι ξεκίνησα από διοικητικό στέλεχος στον τομέα της υγείας, συνέχισα μετά από λίγα χρόνια σε μια αλυσίδα πρατηρίων υγρών καυσίμων και κατέληξα στη θέση που είμαι σήμερα. Τώρα μπορώ να πω πως το πτυχίο της ICBS αντικατοπτρίζει τα όσα έμαθα και μου μετέδωσαν οι καθηγητές 4 χρόνια. Υπάρχει αναγνώριση από την αγορά εργασίας.

Από τα πιο σημαντικά ζητήματα για τον κάθε φοιτητή είναι η αναγνώριση του πτυχίου του στην αγορά εργασίας. Προσωπικά, διατηρώντας τη δική μου οικογενειακή επιχείρηση δε χρειάστηκε προς το παρόν να αναζητήσω εργασία βασισμένη στο πτυχίο που απέκτησα. Παρόλα αυτά είμαι σε θέση να γνωρίζω, βλέποντας την επαγγελματική πορεία συμφοιτητών μου, αλλά και παλαιότερων απόφοιτων πως σημαντική διαφορά του ICBS σε σχέση με τα υπόλοιπα κολέγια είναι η αυτόματη αναγνώριση εντός Ελλάδας, καθώς και η σημαντική ισχύς του στην αγορά του εξωτερικού.

Η δουλειά μου σήμερα ….

Σε ότι αφορά, στη δική μου επαγγελματική ζωή, σήμερα τρία χρόνια μετά την αποφοίτηση εργάζομαι καθημερινά, με μοναδικό στόχο να εξελίξω ακόμη περισσότερο την επιχείρηση που δημιούργησαν εντελώς εμπειρικά οι γονείς μου. Μοίρασμα συγκεκριμένων αρμοδιοτήτων, καλύτερη οργάνωση του μάνατζμεντ, ομαδικό πνεύμα, χρήση των εργαλείων της τεχνολογίας, αλλά και σημαντική προσοχή στις ανάγκες του προσωπικού και των ανθρωπίνων πόρων είναι κάποια από τα στοιχεία που αποτελούν την Είναι αρκετές οι φορές που όσα διδάχτηκα στο κολέγιο με βοηθούν σε προβλήματα που προκύπτουν, σε αποφάσεις που καλούμαι να λάβω, σε νέα σχέδια που θα πρέπει να μετατραπούν από σκέψεις σε πράξεις. Θεωρώ πως όταν «παντρεύονται» η χρόνια εμπειρία με τις πανεπιστημιακές γνώσεις και τις φρέσκες ιδέες το αποτέλεσμα αξίζει τελικά τον κόπο!

Η πιο ζωντανή ανάμνηση από το ICBS…

Μιλώντας για το ICBS η πιο ζωντανή ανάμνηση για μένα δεν είναι μονάχα η ορκωμοσία μας, όπως θα περίμενε κανείς! Είναι η ημέρα της παρουσίασης της διπλωματικής μας εργασίας. Η στιγμή που ο κόπος τεσσάρων ολόκληρων χρόνων και ιδιαιτέρως της τελευταίας χρονιάς έπαιρνε σάρκα και οστά, η στιγμή, που περίμενα να μη μπορώ να βγάλω μιλιά από το άγχος, παρόλα αυτά όμως όλα όσα ήθελα να πω ξεπηδούσαν με μια απίστευτη αρμονία από το μυαλό μου!

Η συμβουλή μου στους φοιτητές της ICBS…

Αν μπορούσα να δώσω μια συμβουλή στους νέους φοιτητές, θα ήταν να λειτουργούν συστηματικά σε ότι αφορά το διάβασμα και την εκπόνηση των εργασιών, να «εκμεταλλευτούν» στο έπακρο τις γνώσεις των καθηγητών τους, αλλά και τις δυνατότητες που τους δίνονται μέσα από το κολέγιο για τη μετέπειτα επαγγελματική τους κατάρτιση!


Διαβάστε ακόμα

Εγγραφείτε στο