17 Ιουλίου 2023
Οι απόφοιτοι στο προσκήνιο - Αιμιλία Βεντούρη

Οι απόφοιτοι στο προσκήνιο - Αιμιλία Βεντούρη

Η Αιμιλία Βεντούρη είναι απόφοιτη του ICBS Thessaloniki Business College στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα ΜΒΑ με ειδίκευση στο Στρατηγικό Μάνατζμεντ. Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη και είναι Prepress Supervisor στην εταιρεία Α. ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.


Το ICBS για μένα είναι…

το μέσο που με βοήθησε να βάλω όλα τα κομμάτια της επαγγελματικής μου εμπειρίας στη θέση τους και ένα χρήσιμος οδηγός που μου έδωσε τα εφόδια να βρίσκω το σωστό δρόμο αναλόγως το ζητούμενο προορισμό, και στην επαγγελματική και στη προσωπική μου πορεία. Τα δυο χρόνια αυτά ήταν γεμάτα με υπέροχες εμπειρίες, καινούριες φιλίες, εποικοδομητικές συζητήσεις.


Τι θυμάμαι από το ICBS…

Δεν θα ξεχάσω τους συμφοιτητές μου και τις φιλίες που ανέπτυξα μέσα στο κολλέγιο και διατηρώ έως σήμερα. Και όχι μόνο με τους συμφοιτητές μου αλλά και με κάποιους από τους καθηγητές, αλλά και το ευγενικό και πάντα πρόθυμο να βοηθήσει, διοικητικό προσωπικό.

To ICBS με βοήθησε να….

αναπτύξω κρίσιμες δεξιότητες και να αποκτήσω πολύτιμες γνώσεις. Ανακάλυψα τις δυνατότητές μου σε τομείς που δεν είχα φανταστεί και μου πρόσφερε γνώσεις που με βοήθησαν στην επαγγελματική μου καθημερινότητα. Έμαθα νέους τρόπους για το πώς να αντιμετωπίζω τις προκλήσεις αλλά και τις δυσκολίες. Επίσης, με βοήθησε πολύ να αναπτύξω την αυτοπεποίθησή μου.

Το πτυχίο του ICBS και η επαγγελματική πορεία…

Με την απόφασή μου να παρακολουθήσω το μεταπτυχιακό πρόγραμμα MBA, εμπλούτισα το βιογραφικό μου. Μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν ξεκάθαρη η μεγάλη επαγγελματική μου εμπειρία και ήρθε να προστεθεί και η ακαδημαϊκή, με ένα πτυχίο πολύ δυνατό στο κόσμο των επιχειρήσεων. Κατά την διάρκεια αλλά ακόμα περισσότερο με την ολοκλήρωση του προγράμματος, αισθάνομαι ότι έχω τις απαραίτητες δεξιότητες για να αναπτύξω την επαγγελματική μου καριέρα. Βελτίωσα τη κριτική μου σκέψη και την ικανότητα λήψης στρατηγικών αποφάσεων. Η γνώση που ενισχύθηκε από το ΜΒΑ σε συνδυασμό με τη πολυετή εμπειρία μου αποτελούν ισχυρή βάση για την προσέλκυση προκλήσεων και την επίτευξη των επαγγελματικών μου στόχων.

Η δουλειά μου σήμερα ….

Συνεχίζω να δουλεύω για την εταιρεία Α. Χατζόπουλος σαν Υπεύθυνη του Προεκτυπωτικού. Στην ομάδα μου είμαστε 12 δημιουργικά άτομα. Οι ευθύνες μου είναι η οργάνωση του τμήματος, η επικοινωνία με πελάτες και εξωτερικούς συνεργάτες για την ολοκλήρωση των εργασιών, η συνεργασία με τα υπόλοιπα τμήματα της εταιρίας με σκοπό την απρόσκοπτη παραγωγική διαδικασία. Επίσης η διαχείριση και ανάλυση στατιστικών δεδομένων και η διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού του τμήματος. Έχω την ευθύνη του προεκτυπωτικού για την εκπλήρωση των στόχων της εταιρίας, συνεργάζομαι με τα στελέχη της διοίκησης για την εξασφάλιση της αποτελεσματικής ανάπτυξης των προϊόντων και αναπτύσσω συστήματα και ελέγχους που εξασφαλίζουν την τήρηση ποιοτικών κριτηρίων.

Τι σκέφτομαι για το μέλλον….

Η επιθυμία μου είναι να συνεχίσω να μαθαίνω να εξελίσσομαι και να αντιμετωπίζω νέες προκλήσεις.

Η πιο ζωντανή ανάμνηση από το ICBS…

ότι γύρισε ο χρόνος πίσω και έγινα ξανά μαθήτρια μου έδωσε πολύ ενέργεια. Αυτή η ενέργεια με βοήθησε να αντιμετωπίσω και να ανταπεξέλθω σε όλες τις υποχρεώσεις μου με πολύ όρεξη για δημιουργία. Mου λείπουν πολύ οι υπέροχες στιγμές, με πολύ γέλιο, με τους συμφοιτητές μου.

Η συμβουλή μου στους φοιτητές του ICBS… 

το να επενδύεις στον εαυτό σου και να αναπτύσσεις τις ικανότητες σου είναι μια περιουσία ανεκτίμητη που σε κάνει καλύτερο σε επαγγελματικό αλλά και προσωπικό επίπεδο.


Διαβάστε ακόμα

Εγγραφείτε στο