Νέο Ακαδημαϊκό Συμβούλιο στο ICBS ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΟΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Με βασική επιδίωξη και κυρίαρχο άξονα ανάπτυξης την Ακαδημαϊκή Αριστεία το ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΟΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ανακοίνωσε σήμερα την σύνθεση του νεοσύστατου Ακαδημαϊκού Συμβουλίου
Αθήνα, 6 Οκτωβρίου 2020. «Η Ακαδημαϊκή Αριστεία αποδεικνύεται στην Πράξη και δεν εξαντλείται σε εξαγγελίες! Η σύνθεση του Ακαδημαϊκού μας Συμβουλίου, μόνο μερικές ημέρες από την ανάληψη της Διοίκησης στο ICBS ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΟΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ είναι η Απόδειξη, πως εννοούμε κάθε μας λέξη!» Με αυτό τον τρόπο ξεκίνησε την δήλωσή του ο Καθηγητής Σπύρος Βλιάμος, Ομότιμος Καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας και Επιχειρηματικότητας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος του Δ.Σ. στο ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΟΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ.
Ο κύριος Βλιάμος, ο οποίος θα αναλάβει την θέση του Προέδρου στο Ακαδημαϊκό Συμβούλιο Εκπαίδευσης, Έρευνας, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ΑΣΕΕΚΕ) συμπλήρωσε, «το Ανώτατο Ακαδημαϊκό όργανο του Κολεγίου μας αποτελείται από, εγνωσμένης αξίας, εκπροσώπους της Ακαδημαϊκής κοινότητας, τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το Εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα, από τον καθηγητή Νικόλαο Κυριαζή, τον καθηγητή Ναπολέοντα Μαραβέγια, τον καθηγητή Γιώργο Δαφούλα, την καθηγήτρια Μαρίνα Παπαναστασίου και τον Δρ. Κωνσταντίνο Γκράβα».
Στις αρμοδιότητες του Συμβουλίου συμπεριλαμβάνονται η χάραξη στρατηγικής για την ανάπτυξη του Οργανισμού σε Ακαδημαϊκό επίπεδο, η συμβουλευτική σε θέματα περιεχομένου των προγραμμάτων σπουδών, η ανάπτυξη του Ινστιτούτου Έρευνας, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, η ανάπτυξη συνεργασιών με οργανισμούς του εξωτερικού, η ανάπτυξη της συνεργασίας με κοινωνικούς, πολιτιστικούς και οικονομικούς φορείς σε εκπαιδευτικό και ερευνητικό επίπεδο και η σύνδεση με τις τοπικές κοινωνίες για την προαγωγή της Επιχειρηματικότητας.
«Οι αξιότιμοι κ.κ. Καθηγητές, Μέλη, πλέον, του Ακαδημαϊκού μας Συμβουλίου δέχθηκαν με μεγάλη χαρά την πρόσκλησή μας να συνδράμουν με τις πολύτιμες γνώσεις και την εμπειρία τους στην ανάπτυξη του Κολεγίου μας και να κάνουμε Πράξη, την Ακαδημαϊκή Αριστεία μέσα από ένα σωστά διαμορφωμένο Ακαδημαϊκό πλαίσιο λειτουργίας», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος κύριος Κωνσταντίνος Κεσεντές.
Το ICBS είναι το #1 Κολέγιο για Επιχειρησιακές σπουδές, διατηρώντας από το 1977, σταθερή την απόφασή του, να προσφέρει προγράμματα Σπουδών αποκλειστικά στον χώρο του Management, σε συνεργασία με κορυφαία Βρετανικά πανεπιστήμια. Σήμερα, το ICBS προσφέρει 5 προπτυχιακά (Bachelors) και 19 μεταπτυχιακά (Masters & MBA), του Πανεπιστημίου του Winchester, σε εξειδικεύσεις όπως Marketing, Human resources, Logistics, Διοίκηση στο Δημόσιο τομέα, Digital Transformation, Agricultural Economy, Retail Management.
Η σύνθεση του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου Εκπαίδευσης, Έρευνας, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ΑΣΕΕΚΕ) στο ICBS ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΟΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ είναι:
Πρόεδρος: Σπύρος Βλιάμος, Ομότιμος Καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας και Επιχειρηματικότητας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Μέχρι τον Μάρτιο του 2020 διετέλεσε Κοσμήτωρ της Σχολής Οικονομικών, Διοίκησης και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου, ενώ στο παρελθόν υπήρξε μέλος της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Καθηγητής και Πρόεδρος των Τμημάτων (α) Οικονομικής Επιστήμης και (β) Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης. Έχει διατελέσει επίσης Επισκέπτης Καθηγητής στο Μεταπτυχιακό Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών Επιστημών στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Nagoya στην Ιαπωνία, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Πράγας και στο Πανεπιστήμιο Dauphine στο Παρίσι.
Νικόλαος Κυριαζής, καθηγητής και Πρόεδρος του τμήματος Οικονομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Ήταν επισκέπτης καθηγητής στα Πανεπιστήμια του Harvard και του Trier, ενώ έχει διατελέσει ειδικός για νομισματικά θέματα στη Γενική Διεύθυνση Μελετών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, σύμβουλος των Υπουργείων Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας, καθώς και Γενικός γραμματέας του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης.
Ναπολέων Μαραβέγιας, καθηγητής Μακροοικονομικής Ανάλυσης, Ευρωπαϊκής Οικονομικής Ολοκλήρωσης στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου διετέλεσε Αναπληρωτής Πρόεδρος την διετία 2006-2008. Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Δ.Ε. του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων και Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κέντρου Αριστείας Jean Monnet του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διετέλεσε επίσης Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στην Υπηρεσιακή Κυβέρνηση της περιόδου Μαΐου-Ιουνίου 2012 και Αναπληρωτής Πρυτάνεως του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Γιώργος Δαφούλας, Καθηγητής Πληροφοριακών Συστημάτων και Διευθυντής Προγραμμάτων στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών, Σχολή Επιστημών και Τεχνολογίας, στο Πανεπιστήμιο Middlesex. Έχει συγγράψει έξι βιβλία και περισσότερες από 100 εργασίες σε διάφορα διεθνή συνέδρια και περιοδικά ενώ έχει διευθύνει περισσότερα από είκοσι έργα εξωτερικής χρηματοδότησης από το Ηνωμένο Βασίλειο, την ΕΕ και τα διεθνή συμβούλια.
Μαρίνα Παπαναστασίου, καθηγήτρια International Business στο Πανεπιστήμιο Leeds στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος του Πανεπιστημίου του Reading του Ηνωμένου Βασιλείου. Η έρευνα της εστιάζει στην ανάλυση των επενδυτικών στρατηγικών καθώς και των στρατηγικών καινοτομίας των Πολυεθνικών Επιχειρήσεων στα πλαίσια των παγκόσμιων αλυσίδων αξίας. Είναι Fellow του European International Business Academy (EIBA).
Κωνσταντίνος Γκράβας, οικονομολόγος, αναλυτής διεθνών αγορών και διδάκτωρ (PhD) του Τμήματος Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης (ΙΦΕ) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Είναι επισκέπτης καθηγητής στην Αεροπορική Σχολή Πολέμου (ΑΣΠ), όπου διδάσκει τα θέματα «Διεθνείς Νομισματικές Σχέσεις» και «Εκτίμηση Κινδύνου και Χρηματοοικονομικές Εξελίξεις». Έχει υπάρξει εισηγητής σε εκπαιδευτικά προγράμματα επαγγελματικής πιστοποίησης για στελέχη του χρηματοπιστωτικού τομέα και σε εκπαιδευτικές ημερίδες για ανώτερα και διευθυντικά στελέχη τραπεζών.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το ICBS-ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΟΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, στο 210 2114671 ή στο icbs-abs@icbs.gr.