17 Φεβρουαρίου 2021
Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας από το ICBS

Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας από το ICBS

ΑΘΗΝΑ, 17 Φεβρουαρίου 2021. Το ICBS ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, μέλος του Ομίλου ICBS αναγνωρίζοντας την αξία της Έρευνας και της συνεχούς Εκπαίδευσης για την ανάδειξη της Επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα ανακοινώνει την ίδρυση του Κέντρου Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (Entrepreneurship & Innovation Center - EnIC).

Η ίδρυση του Κέντρου αποτελεί μια πρωτοβουλία του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου του Εκπαιδευτικού Ομίλου ICBS και είναι ο κόμβος στον οποίο διασταυρώνονται όλες τις δραστηριότητες του Ομίλου, ενώ παράλληλα αναπτύσσονται εγχώριες και διεθνείς συνεργασίες οι οποίες αφορούν στην ανάπτυξη καινοτόμων και βιώσιμων επιχειρήσεων, μέσα από την Έρευνα και την Εκπαίδευση.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Κέντρο έχει ήδη συνδεθεί με το δίκτυο «Πανευρωπαϊκή Έρευνα Επιχειρηματικότητας» (PEER GroupPan-European Entrepreneurship Research Group), ένα δίκτυο το οποίο επιδιώκει να αναπτύξει την επιχειρηματικότητα μέσω διεπιστημονικών μελετών και φιλοξενείται από το Université de Paris Dauphine. Σύντομα, το Κέντρο θα ανακοινώσει την συνεργασία του και με εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο καθηγητής κύριος Σπύρος Βλιάμος, Πρόεδρος στο ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ και στο Ακαδημαϊκό Συμβούλιο του Ομίλου και Διευθυντής στο Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας «Το Entrepreneurship & Innovation Center του ICBS φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων στη χώρα μας. Στο Κέντρο μας σκεφτόμαστε και κινούμαστε με άξονα 3 θεμελιώδεις αξίες: την Καινοτομία, την Ηθική και την Αειφορία».

Ο κύριος Βλιάμος στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της Έρευνας τονίζοντας πως «το Entrepreneurship & Innovation Center του ICBS έχει ως αναπόσπαστο μέρος της λειτουργίας του την Έρευνα. Δεν στεκόμαστε εγκλωβισμένοι μόνο στην Ακαδημαϊκή έρευνα, η οποία – προφανώς – θα αποτελέσει βασικό άξονα, αλλά θα είμαστε κοντά στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι, στην Κοινωνία και στην Οικονομία με εφαρμοσμένες έρευνες οι οποίες θα αποτελούν σημαντική πηγή γνώσης. Σε αυτό το πλαίσιο σύντομα το Κέντρο μας θα ανακοινώσει τις πρώτες του δράσεις».

Στόχος του Κέντρου είναι να καλλιεργηθεί η κουλτούρα της Επιχειρηματικότητας και, αφ’ ενός να βοηθήσει εργαζομένους και στελέχη επιχειρήσεων να αναπτύξουν την Ενδοεπιχειρηματικότητα (intrapreneurship), ενώ παράλληλα να υποστηρίξει επίδοξους, νέους ή ακόμη και καταξιωμένους επιχειρηματίες να αναπτύξουν γνώσεις, ιδέες και συνεργασίες για την δημιουργία επιχειρήσεων σε νέους τομείς και την αξιοποίηση των ευκαιριών που αναδεικνύονται στο σύγχρονο περιβάλλον. Για να το πετύχει αυτό, το Κέντρο παρέχει την εμπειρία, την τεχνογνωσία, την υποστήριξη και έχει αναπτύξει μια μεθοδολογία προσέγγισης των θεμάτων σύμφωνα με τα οποία, οι συνεργαζόμενοι επωφελούνται από δραστηριότητες, όπως:

  • Διαλέξεις και σεμινάρια από ακαδημαϊκούς και διεθνώς καταξιωμένους ειδικούς, που μοιράζονται πληροφορίες σχετικά με νέες τάσεις, πρακτικές και καινοτόμες μεθόδους
  • Συναντήσεις με επαγγελματίες, ειδικούς στον μετασχηματισμό των επιχειρήσεων, με στόχο την βελτίωση των πωλήσεων, την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων, την προσέλκυση και διατήρηση ταλαντούχων και ικανών εργαζομένων
  • Εργαστήρια για νέους επιχειρηματίες
  • Παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε επιχειρήσεις
  • Εκδηλώσεις για την προώθηση της δικτύωσης μεταξύ επιχειρηματιών.

Επιπροσθέτως, το Entrepreneurship & Innovation Center του ICBS θεσμοθετεί «Υποτροφίες για νέους επιχειρηματίες οικογενειακών και μικρών επιχειρήσεων» με στόχο να τους βοηθήσει να αναπτυχθούν, μέσα από εξειδικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Διαχείριση Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας»

Το Entrepreneurship & Innovation Center του ICBS θα προσφέρει ένα πρωτοποριακό Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για «Διαχείριση Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας». Το πρόγραμμα προσφέρεται σε όλους όσοι συνεργάζονται με το Κέντρο, σε φοιτητές και αποφοίτους, έχει διάρκεια 2 μηνών και η διδασκαλία πραγματοποιείται με την μέθοδο του Blended Learning. Οι εκπαιδευτές του Προγράμματος είναι γνωστοί ακαδημαϊκοί, υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων και επιχειρηματίες ενώ θα υποστηρίξουν την εκπαιδευτική διαδικασία ειδικοί εισηγητές από Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας μπορείτε να καλείτε στο 210 2114671 ή να αποστέλλετε email στο icbs-abs@icbs.gr.

Διαβάστε ακόμα

Εγγραφείτε στο