17 Ιανουαρίου 2022
Γυναικεία Ηγεσία: Το παρόν και το μέλλον

Γυναικεία Ηγεσία: Το παρόν και το μέλλον

της Γεωργίας Ζάχου*

Μετά από τόσες δεκαετίες αγώνων για την ισότητα των φύλων, παραμένει αναπάντητο ερώτημα γιατί ακόμη και σήμερα οι γυναίκες συνεχίζουν να υποεκπροσωπούνται στα υψηλά κλιμάκια της ιεραρχίας των επιχειρήσεων. Σύμφωνα με έρευνα του ΟΗΕ την 1/1/2020 μόλις 27% των διευθυντικών στελεχών είναι γυναίκες, ενώ πληθυσμιακά υπερτερούν με περισσότερο από 50% του πληθυσμού και μόνο ένα 7% συμμετέχει σε διοικητικά συμβούλια. Το 2020, στο global annual report (Mercer, Lets Get Real About Equality: When Women Thrive 2020 Global Report (2020): p. 17.) σε έρευνα σε περισσότερες από 1.100 επιχειρήσεις ανά τον κόσμο, βρέθηκε ότι οι γυναίκες μειοψηφούν με πολύ χαμηλά ποσοστά:

  • 23% των executives
  • 29% των senior managers και
  • 37% των managers

Στην Ευρώπη 1 στους 3 managers είναι γυναίκα. Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι ακόμη πιο αποκαρδιωτική αφού το 2021, η χώρα κατετάγη στην τελευταία θέση στον Δείκτη Ισότητας των Φύλων της Ε.Ε. με 27%, πολύ πιο κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο 53,5%.

Τα στερεότυπα και οι προκαταλήψεις παραμένουν βαθιά ριζωμένα, ακόμη και στις νεότερες γενιές, που θεωρούνται περισσότερο προοδευτικές. Η κοινωνία συνεχίζει να προσδιορίζει ρόλους ανάλογα με το φύλο. Αναμένει οικονομική στήριξη, επαγγελματική και κοινωνική ανέλιξη από τους άνδρες της οικογένειας, ενώ από τις γυναίκες να συνδυάσουν την εργασία με τη φροντίδα της, με προοπτική η καριέρα να έρχεται δεύτερη στις προτεραιότητες.

Παρόλο που ο όρος «Γυναικεία Ηγεσία» μόνο τελευταία έχει έρθει στο προσκήνιο, τα ευρήματα των ερευνών για την γυναικεία επιχειρηματικότητα και ηγεσία εντοπίζουν τα θετικά χαρακτηριστικά της γυναίκας ηγέτιδας. Σε ένα κόσμο που ψάχνει ηγέτες με ενσυναίσθηση και ανθρωποκεντρική προσέγγιση, οι γυναίκες αναδεικνύονται ως καλύτερες στην κάλυψη των προσδοκιών των εργαζομένων, δομούν καλύτερες σχέσεις, επικροτούν την ομαδικότητα και τη συνεργασία. Ταυτόχρονα τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι γυναίκες είναι καλύτερες στη διαχείριση των επιχειρηματικών κρίσεων, στην επίλυση και ανάλυση προβλημάτων, στην αποδοχή της αλλαγής και στην διαχείριση των χρηματοοικονομικών ροών. Οι γυναίκες αναλαμβάνουν λελογισμένα ρίσκα, γεγονός που αποτρέπει έκρυθμες καταστάσεις. Συνολικά, οι επιχειρήσεις που διοικούνται από γυναίκες δείχνουν να έχουν καλύτερες επιδόσεις. Τέλος στις θέσεις υψηλής ευθύνης όπου απαιτείται η ενασχόληση με πολλά πράγματα ταυτόχρονα, οι γυναίκες δείχνει να τα καταφέρνουν καλύτερα από τους άνδρες.

Σε άλλη έρευνα του Business News Daily εντοπίζονται 5 σημεία, που κάνουν τις γυναίκες καλές ηγέτιδες και managers:

  1. Δίνουν σημασία στο εργασιακό κλίμα και την ισορροπημένη επαγγελματική ζωή
  2. Διαθέτουν μεγαλύτερη ενσυναίσθηση
  3. Μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα
  4. Είναι καλές στην επικοινωνία
  5. Διαθέτουν μεγαλύτερη συναισθηματική νοημοσύνη

Είναι φανερό ότι οι γυναίκες μπορούν να προσδώσουν σημαντικά οφέλη σε μία επιχείρηση, ειδικά αυτή την εποχή όπου οι άνθρωποι ζητούν καλύτερες εργασιακές συνθήκες, ακεραιότητα, ειλικρίνεια, υποστήριξη, κατανόηση και καθοδήγηση, έναν ηγέτη των ανθρώπων.

Τα χαμηλά ποσοστά διείσδυσης των γυναικών στις ανώτατες βαθμίδες, παρόλη τη διαχρονική άνοδο των τελευταίων ετών, αποδεικνύουν ότι υπάρχουν σημαντικά περιθώρια για την ανάπτυξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας και την είσοδο των γυναικών σε υψηλές διοικητικές θέσεις.

Το ζητούμενο δεν είναι αντικατασταθούν οι άνδρες ηγέτες από γυναίκες. Αλλά να δίνεται η δυνατότητα (από την Πολιτεία και τις επιχειρήσεις), για επί ίσοις όροις αναρρίχηση των δύο φύλων, εφόσον υπάρχουν τα χαρακτηριστικά και οι προϋποθέσεις. Να δοθούν ίσες ευκαιρίες, χωρίς την επιπρόσθετη προσπάθεια από την πλευρά των γυναικών να πείσουν ότι διαθέτουν το ηγετικό ταλέντο που χρειάζεται για το ρόλο. Εξάλλου έχει αποδειχθεί ότι η συνύπαρξη των δύο φύλων στις επιχειρήσεις, φέρνει καλύτερα αποτελέσματα, πολλαπλάσια οφέλη και συνέργειες μέσα από τη συμπληρωματικότητα.

zaxoy-ewFXU.jpg
* Η Γεωργία Ζάχου, είναι καθηγήτρια στο ICBS Thessaloniki Business College

Διαβάστε ακόμα

Εγγραφείτε στο