09 Ιανουαρίου 2021
Οι απόφοιτοι στο προσκήνιο-Θωμάς Κοκόνογλου

Οι απόφοιτοι στο προσκήνιο-Θωμάς Κοκόνογλου

Συναντήσαμε τον Θωμά Κοκόνογλου, απόφοιτο του ICBS Thessaloniki Business College. Ο Θωμάς είναι κάτοχος Β.Α. in Marketing. Σήμερα ζει και επιχειρεί στην Αθήνα, είναι συνιδιοκτήτης και CEO του διαφημιστικού ομίλου Istopolis Group με δραστηριότητα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ ταυτόχρονα δραστηριοποιείται και στον κλάδο του τουρισμού ως ιδρυτής, μέτοχος και CEO του ομίλου ΔΕΟΣ Hospitality Group.

Το ICBS για μένα είναι…

Είναι επί της ουσίας, φοιτητικά χρόνια που μνημονεύεις, είναι συναισθήματα ξεγνοιασιάς, είναι όνειρα που κάθε χρόνο γίνονταν στόχοι, είναι γνώσεις που αποτέλεσαν θεμέλια και πάνω απ’ όλα είναι αγάπη ανθρώπων γι’ αυτό που έκαναν τότε έως ακόμα και σήμερα, πάντα με τον ίδιο ζήλο και ενθουσιασμό.

Τι θυμάμαι από το ICBS…

Θυμάμαι την κ. Κουτεράνη την πρώτη μέρα που ήρθα στη ξενάγηση να μου λέει μην ανησυχείς, όλα θα τα βρούμε εδώ και να μου αποπνέει μια εμπιστοσύνη χωρίς να έχω καταλάβει ακόμα το μαγικό ταξίδι που θα ξεκινούσε. Θυμάμαι την μέντορα μου Γεωργία Ζάχου, να είναι εκεί όπου την χρειάζομαι έως και σήμερα. Θυμάμαι μαζί να επιλέγουμε την πρώτη μου δουλειά. Θυμάμαι τα διαλείμματα μας στο καφέ που μαζευόμασταν όλοι μαζί. Θυμάμαι την εξέλιξη ενός εφήβου σε έναν νέο, γεμάτο όνειρα και δίψα για δουλειά. Σε αυτή τη σχολή επί της ουσίας έγινε η ενηλικίωση μας!

Το ICBS με βοήθησε να…

Το ICBS με βοήθησε να βρω τον επαγγελματικό μου δρόμο. Με βοήθησε να μπω με φόρα στη πρακτική πτυχή της επαγγελματικής ζωής και να μην μείνω μόνο στη θεωρητική σκοπιά. Ήταν αυτό, εξαιτίας του οποίου, από την πρώτη μου μέρα μετά την αποφοίτηση έγινα πρακτικός και ρεαλιστικός στη δουλειά. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα των σπουδών στο ICBS, ήταν η πρακτικότητα των μαθημάτων μέσα από “άπειρα” case studies, τα οποία μου έδωσαν τεράστια γνώση, σιγουριά και ετοιμότητα.

Το πτυχίο της ICBS και η επαγγελματική πορεία…

Είναι ίσως το μοναδικό ιδιωτικό κολλέγιο, απ’ όσο ξέρω, στην Ελλάδα που το πτυχίο του είναι ακριβώς το ίδιο με του Αγγλικού Πανεπιστημίου. Η ορκωμοσία μας έγινε από Αγγλία, το σύστημα εκπαίδευσης ήταν το αγγλικό κι εμένα όλο αυτό με βοήθησε, όπως προανέφερα, να αποκτήσω και θεωρητικές γνώσεις αλλά και να προετοιμαστώ για την επαγγελματική μου πορεία. Πιστεύω πως κάθε πτυχίο είναι το θεμέλιο της επαγγελματικής ζωής, από κει και πέρα όμως, όλο το υπόλοιπο κτίσμα είναι επιλογές, προσπάθεια, επιμονή και ένα μείγμα προσωπικών ικανοτήτων και ατομικής αντίληψης.

Η δουλειά μου σήμερα ….

Σήμερα είμαι συνιδιοκτήτης και CEO ενός από τους μεγαλύτερους διαφημιστικούς ομίλους στην Ελλάδα, το Istopolis Group με γραφεία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λονδίνο και Βερολίνο. Είμαι επίσης ιδρυτής, μέτοχος και CEO, ενός μεγάλου ομίλου στον κλάδο του τουρισμού το ΔΕΟS HOSPITALITY GROUP.

Τι σκέφτομαι για το μέλλον….

Μ’ αρέσουν πολύ τα ταξίδια, μ’ αρέσει πολύ το επιχειρείν. Στο μέλλον θέλω να έχω ενισχύσω την εταιρική μας παρουσία στο εξωτερικό και να ασχοληθώ με ένα τελείως νέο αντικείμενο που παγκοσμίως ανεβαίνει, το DEALMAKING.

Η πιο ζωντανή ανάμνηση από το ICBS…

Τα cheeseburgers από το κυλικείο του κολεγίου!!

Η συμβουλή μου στους φοιτητές της ICBS…

Αν θέλετε να κάνετε κάτι, σηκωθείτε και κάντε το. Αν κάτι δεν σας αρέσει, σηκωθείτε κι αλλάξτε το. Αν θέλετε να γνωρίσετε άλλους λαούς, σηκωθείτε και εξερευνήστε τους! Όλα είναι στο χέρι σας και στην θέληση σας, τα εφόδια τα έχετε!

Διαβάστε ακόμα

Εγγραφείτε στο