Αρχική  > Νέα  > Προηγούμενες Εκδηλώσεις  > Ακαδημαϊκό Έτος 2016-2017

Ακαδημαϊκό Έτος 2016-2017

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και ευρεία συμμετοχή στο Συνεδριακό Κέντρο του κολεγίου η ημερίδα με θέμα: "Η ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΩΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ".

Υπό το συντονισμό του Ακαδημαϊκού Διευθυντή του ICBS κ. Χρήστου Μαλαβάκη, μίλησε πρώτα ο κ.Σίμων Μπενσασσών, Δημοτικός Σύμβουλος και υπεύθυνος για το ΟΚΤhess, με θέμα την καινοτομία ως στρατηγικό στόχο.

Δεύτερη ομιλήτρια ήταν η κα. Σίσσυ Φωτοπούλου, Διευθύντρια Εφοδιαστικής Αλυσίδας της OLYMPIA ELECTRONICS AE, με θέμα την καινοτομία στο προϊόν.

Τέλος, ομίλησε ο κος Αλέξανδρος Γιαννούσιος, Γενικός Διευθυντής της AGROLAB RDS, με θέμα την καινοτομία στις υπηρεσίες.

Ακολούθησαν ερωτήσεις προς τους εισηγητές και συζητήθηκαν απόψεις.


Πραγματοποιήθηκε η επιχειρηματική επίσκεψη φοιτητών και φοιτητριών του Κολεγίου της Θεσσαλονίκης στις εγκαταστάσεις του οινοποιείου Γεροβασιλείου στην Επανομή, στις 9 Μαρτίου 2017.

Τους σπουδαστές υποδέχθηκε ο κ. Βαγγέλης Γεροβασιλείου. Υπογράμμισε πως μόνο η επιχειρηματικότητα στη Γεωργία έχει μέλλον και απόδοση. Εξήγησε πώς ξεκίνησε με λίγα στρέμματα πριν από μερικά χρόνια για να φθάσει σήμερα στα 700 στρέμματα αμπελώνα.

Ακολούθησε περιήγηση στις παραγωγικές εγκαταστάσεις και εξηγήσεις για τη διαδικασία οινοποίησης και εμφιάλωσης του οίνου, ως και επίσκεψη στο μουσείο του οίνου και του ανοιχτηριού των φιαλών. Η επίσκεψη τελείωσε με γευστικές δοκιμές κρασιών του κτήματος.

Το ICBS Thessaloniki Business College, διοργάνωσε με επιτυχία, ομιλία με θέμα: "Η ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΕ ΞΕΝΕΣ ΑΓΟΡΕΣ", την Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017, στο συνεδριακό κέντρο του κολεγίου της Θεσσαλονίκης.

Μετά την εισαγωγική εισήγηση της καθηγήτριας του Κολεγίου Γεωργίας Ζάχου με θέμα: "ΤΟ ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ ΔΙΕΘΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ", που παρουσίασε τη θεωρητική βάση και τα διαθέσιμα μοντέλα, ακολούθησε η παρουσίαση δύο πραγματικών περιπτώσεων εταιριών της περιοχής, περιγράφοντας τον τρόπο που επέλεξαν για την επιτυχή ανάπτυξη των πωλήσεων τους προς το εξωτερικό.

Ο κ. Γιάννης Σανιδιώτης, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της KLEEMANN, εταιρίας που παράγει συστήματα ανελκυστήρων και εξάγει το 90% της παραγωγής της σε άνω από 100 χώρες, έκανε την εισήγηση του με θέμα: "ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΟΠΟΙΗΣΗ, Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ KLEEMANN".  

Ο κ. Χριστόδουλος Ράντης, Εμπορικός Διευθυντής της MILKPLAN, εταιρίας που κατασκευάζει συστήματα οργάνωσης και εξοπλισμού κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, έκανε την εισήγηση με θέμα: "ΔΙΕΘΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ MILKPLAN".

Ακολούθησε συζήτηση με το συντονισμό του κ. Ρήγα Τζελέπογλου, Πρόεδρου του Κολεγίου. 

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών ICBS Business College, συνεχίζοντας δυναμικά την προσπάθεια ενίσχυσης της Τράπεζας Αίματος που διατηρεί στο Νοσοκομείο Αγ. Παύλος από το 1993, πραγματοποίησε Εθελοντική Αιμοδοσία την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017, στις εγκαταστάσεις του κολεγίου στη Θεσσαλονίκη, Γαλήνη Ωραιοκάστρου.
Θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι όποιος ενδιαφέρεται και δεν μπόρεσε να παρευρεθεί εκείνη την ημέρα, μπορεί να δώσει αίμα οποιαδήποτε στιγμή, στο Νοσοκομείο του Αγ. Παύλου, δηλώνοντας ότι είναι για την Τράπεζα Αίματος του ICBS Business College. Ώρες Λειτουργίας: Από Δευτέρα έως Παρασκευή, 8:30-13:30 και 16:30-19:30.


Το 13ο Συνέδριο Διοίκησης Επιχειρήσεων πραγματοποιήθηκε για τρίτη φορά στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης από την ΕΕΔΕ-Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων. Οι φοιτητές του ICBS αποτέλεσαν κεντρικό πυρήνα του συνεδρίου έχοντας διαδραστική συμμετοχή και ενεργό συμβολή στις εργασίες με θέμα: " GREEK POSSIBLE, Το μάνατζμεντ της ανάπτυξης και της επιτυχίας των ελληνικών επιχειρήσεων στη διεθνή αγορά". Παρουσιάστηκαν πραγματικές περιπτώσεις Ελληνικών επιχειρήσεων που έχουν αναπτυχθεί με επιτυχία εκτός Ελλάδος και τονίστηκε ότι ΓΙΝΕΤΑΙ, αυτό που πολλοί λένε ότι " δε γίνεται".Το ICBS Athens International College διοργάνωσε Τελετή Αποφοίτησης "Τάξης 2016" την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016, στις εγκαταστάσεις του Συνεδριακού κέντρου "Γεώργιος Κοντογεώργης", Λ.Ιωνίας 200 και Ιακωβάτων, Κάτω Πατήσια. 

Το ICBS Thessaloniki Business College διοργάνωσε Τελετή Αποφοίτησης "Τάξης 2016" την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016, στις εγκαταστάσεις του κολεγίου, στη Γαλήνη Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης. 

Την ημέρα της αποφοίτησης παρουσία καθηγητών, γονέων και εκπροσώπων των αρχών και φορέων της πόλης, όλοι οι προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί σπουδαστές του ICBS Business College σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Λάρισα που εκπλήρωσαν με επιτυχία τις σπουδές τους κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016, παρέλαβαν από τους εκπροσώπους του Πανεπιστημίου του Kingston και του Πανεπιστημίου του Winchester τους ακαδημαϊκούς τους τίτλους. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την καθιερωμένη δεξίωση προς τιμήν των αποφοίτων και των γονέων τους. 


-

ICBS Web TV

Επισκεφθείτε το Διαδικτυακό Κανάλι της ICBS και δείτε τα video και τις φωτογραφίες των εκδηλώσεων του.

Κοινωνική Δικτύωση

Επισκεφθείτε τη σελίδα του ICBS στο Facebook για να ενημερώνεστε συνεχώς.

Λίστα Επικοινωνίας

Γραφτείτε στη λίστα επικοινωνίας για να σας στέλνουμε τα νέα μας

Αθήνα: +30 210 2114671
Θεσσαλονίκη: +30 2310 698598
Λάρισα: +30 2410 671177