Αρχική  > Νέα  > Προηγούμενες Εκδηλώσεις  > Ακαδημαϊκό Έτος 2016-2017

Ακαδημαϊκό Έτος 2016-2017

Την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017 και την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017 διοργανώθηκε Τελετή Αποφοίτησης για τους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς σπουδαστές του κολεγίου της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης-Λάρισας αντίστοιχα, που ολοκλήρωσαν με επιτυχία τον κύκλο των σπουδών τους κατά το ακαδημαϊκό έτος 2016-17.

Κατά τη διάρκεια της τελετής ο αριστεύσας Χρήστος Δημητρίου (ΜΒΑ Αθήνα), οι αριστεύσασες Χαρά Πιπερίδου (MBA Θεσσαλονίκη), Δέσποινα Αργυροπούλου (Bachelor Θεσσαλονίκη) και ο αριστεύσας Κωνσταντίνος Σιλβέστρος (ΜΒΑ Λάρισα),  παρέλαβαν τιμητικές πλακέτες από τον κ. Χρήστο Μαλαβάκη, Ακαδημαϊκό Διευθυντή του ομίλου κολεγίων ICBS.

Συγχαρητήρια σε όλους τους απόφοιτους.

Για περισσότερες φωτογραφίες των αποφοιτήσεων μπορείτε να επισκεφθείτε το WebTv του κολεγίου μας.  

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Συνεδριακό Κέντρο του κολεγίου η ημερίδα για τις Νεοφυείς Επιχειρήσεις, στις 10 Μαΐου 2017.

Υπό το συντονισμό του Ακαδημαϊκού Διευθυντή κ.Χρήστου Μαλαβάκη, μίλησε πρώτα ο κ. Σωτήρης Σιάγας, Executive VP της εταιρείας i4G , για τη φύση των νεοφυών επιχειρήσεων και τη σημασία τους στην ανάπτυξη της χώρας.

Δεύτερος ομιλητής ήταν ο κ. Σίμος Ναλμπάντογλου, συνιδρυτής της εταιρείας iboard, που παρουσίασε την περίπτωση της Start Up εταιρείας iboard.

Τέλος, ο κος Νίκος Τακάς, Αντιπρόεδρος Thermi Ventures , ανέλυσε την υποδοχή, την υποστήριξη και τη χρηματοδότηση μιας νεοφυούς επιχείρησης από την Θερμοκοιτίδα και το Venture Capital, Thermi Ventures and Incubator.

Ακολούθησαν ερωτήσεις προς τους εισηγητές και συζητήθηκαν απόψεις.

(photos)

 Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και ευρεία συμμετοχή στο Συνεδριακό Κέντρο του κολεγίου η ημερίδα με θέμα: "Η ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΩΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ".

Υπό το συντονισμό του Ακαδημαϊκού Διευθυντή του ICBS κ. Χρήστου Μαλαβάκη, μίλησε πρώτα ο κ.Σίμων Μπενσασσών, Δημοτικός Σύμβουλος και υπεύθυνος για το ΟΚΤhess, με θέμα την καινοτομία ως στρατηγικό στόχο.

Δεύτερη ομιλήτρια ήταν η κα. Σίσσυ Φωτοπούλου, Διευθύντρια Εφοδιαστικής Αλυσίδας της OLYMPIA ELECTRONICS AE, με θέμα την καινοτομία στο προϊόν.

Τέλος, ομίλησε ο κος Αλέξανδρος Γιαννούσιος, Γενικός Διευθυντής της AGROLAB RDS, με θέμα την καινοτομία στις υπηρεσίες.

Ακολούθησαν ερωτήσεις προς τους εισηγητές και συζητήθηκαν απόψεις.


Πραγματοποιήθηκε η επιχειρηματική επίσκεψη φοιτητών και φοιτητριών του Κολεγίου της Θεσσαλονίκης στις εγκαταστάσεις του οινοποιείου Γεροβασιλείου στην Επανομή, στις 9 Μαρτίου 2017.

Τους σπουδαστές υποδέχθηκε ο κ. Βαγγέλης Γεροβασιλείου. Υπογράμμισε πως μόνο η επιχειρηματικότητα στη Γεωργία έχει μέλλον και απόδοση. Εξήγησε πώς ξεκίνησε με λίγα στρέμματα πριν από μερικά χρόνια για να φθάσει σήμερα στα 700 στρέμματα αμπελώνα.

Ακολούθησε περιήγηση στις παραγωγικές εγκαταστάσεις και εξηγήσεις για τη διαδικασία οινοποίησης και εμφιάλωσης του οίνου, ως και επίσκεψη στο μουσείο του οίνου και του ανοιχτηριού των φιαλών. Η επίσκεψη τελείωσε με γευστικές δοκιμές κρασιών του κτήματος.

Το ICBS Thessaloniki Business College, διοργάνωσε με επιτυχία, ομιλία με θέμα: "Η ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΕ ΞΕΝΕΣ ΑΓΟΡΕΣ", την Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017, στο συνεδριακό κέντρο του κολεγίου της Θεσσαλονίκης.

Μετά την εισαγωγική εισήγηση της καθηγήτριας του Κολεγίου Γεωργίας Ζάχου με θέμα: "ΤΟ ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ ΔΙΕΘΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ", που παρουσίασε τη θεωρητική βάση και τα διαθέσιμα μοντέλα, ακολούθησε η παρουσίαση δύο πραγματικών περιπτώσεων εταιριών της περιοχής, περιγράφοντας τον τρόπο που επέλεξαν για την επιτυχή ανάπτυξη των πωλήσεων τους προς το εξωτερικό.

Ο κ. Γιάννης Σανιδιώτης, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της KLEEMANN, εταιρίας που παράγει συστήματα ανελκυστήρων και εξάγει το 90% της παραγωγής της σε άνω από 100 χώρες, έκανε την εισήγηση του με θέμα: "ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΟΠΟΙΗΣΗ, Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ KLEEMANN".  

Ο κ. Χριστόδουλος Ράντης, Εμπορικός Διευθυντής της MILKPLAN, εταιρίας που κατασκευάζει συστήματα οργάνωσης και εξοπλισμού κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, έκανε την εισήγηση με θέμα: "ΔΙΕΘΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ MILKPLAN".

Ακολούθησε συζήτηση με το συντονισμό του κ. Ρήγα Τζελέπογλου, Πρόεδρου του Κολεγίου. 

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών ICBS Business College, συνεχίζοντας δυναμικά την προσπάθεια ενίσχυσης της Τράπεζας Αίματος που διατηρεί στο Νοσοκομείο Αγ. Παύλος από το 1993, πραγματοποίησε Εθελοντική Αιμοδοσία την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017, στις εγκαταστάσεις του κολεγίου στη Θεσσαλονίκη, Γαλήνη Ωραιοκάστρου.
Θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι όποιος ενδιαφέρεται και δεν μπόρεσε να παρευρεθεί εκείνη την ημέρα, μπορεί να δώσει αίμα οποιαδήποτε στιγμή, στο Νοσοκομείο του Αγ. Παύλου, δηλώνοντας ότι είναι για την Τράπεζα Αίματος του ICBS Business College. Ώρες Λειτουργίας: Από Δευτέρα έως Παρασκευή, 8:30-13:30 και 16:30-19:30.


Το 13ο Συνέδριο Διοίκησης Επιχειρήσεων πραγματοποιήθηκε για τρίτη φορά στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης από την ΕΕΔΕ-Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων. Οι φοιτητές του ICBS αποτέλεσαν κεντρικό πυρήνα του συνεδρίου έχοντας διαδραστική συμμετοχή και ενεργό συμβολή στις εργασίες με θέμα: " GREEK POSSIBLE, Το μάνατζμεντ της ανάπτυξης και της επιτυχίας των ελληνικών επιχειρήσεων στη διεθνή αγορά". Παρουσιάστηκαν πραγματικές περιπτώσεις Ελληνικών επιχειρήσεων που έχουν αναπτυχθεί με επιτυχία εκτός Ελλάδος και τονίστηκε ότι ΓΙΝΕΤΑΙ, αυτό που πολλοί λένε ότι " δε γίνεται".Το ICBS Athens International College διοργάνωσε Τελετή Αποφοίτησης "Τάξης 2016" την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016, στις εγκαταστάσεις του Συνεδριακού κέντρου "Γεώργιος Κοντογεώργης", Λ.Ιωνίας 200 και Ιακωβάτων, Κάτω Πατήσια. 

Το ICBS Thessaloniki Business College διοργάνωσε Τελετή Αποφοίτησης "Τάξης 2016" την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016, στις εγκαταστάσεις του κολεγίου, στη Γαλήνη Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης. 

Την ημέρα της αποφοίτησης παρουσία καθηγητών, γονέων και εκπροσώπων των αρχών και φορέων της πόλης, όλοι οι προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί σπουδαστές του ICBS Business College σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Λάρισα που εκπλήρωσαν με επιτυχία τις σπουδές τους κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016, παρέλαβαν από τους εκπροσώπους του Πανεπιστημίου του Kingston και του Πανεπιστημίου του Winchester τους ακαδημαϊκούς τους τίτλους. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την καθιερωμένη δεξίωση προς τιμήν των αποφοίτων και των γονέων τους. 


-

ICBS Web TV

Επισκεφθείτε το Διαδικτυακό Κανάλι της ICBS και δείτε τα video και τις φωτογραφίες των εκδηλώσεων του.

Κοινωνική Δικτύωση

Επισκεφθείτε τη σελίδα του ICBS στο Facebook για να ενημερώνεστε συνεχώς.

Λίστα Επικοινωνίας

Γραφτείτε στη λίστα επικοινωνίας για να σας στέλνουμε τα νέα μας

Αθήνα: +30 210 2114671
Θεσσαλονίκη: +30 2310 698598
Λάρισα: +30 2410 671177