Αρχική  > Αναγνώριση

Αναγνώριση

Οι τίτλοι σπουδών Bachelor και Master των αποφοίτων του ομίλου κολεγίων ICBS, που εκδίδονται από τα συνεργαζόμενα πανεπιστήμια, έχουν επαγγελματική ισοδυναμία με τους αντίστοιχους τίτλους των Ελληνικών Πανεπιστημίων. Η αναγνώριση από το ΣΑΕΠ είναι άμεση και οι απόφοιτοι του ομίλου κολεγίων ICBS δεν υποχρεούνται να υποβληθούν σε γραπτές εξετάσεις σε κανένα μάθημα. Και τούτο διότι τα αναλυτικά προγράμματα των συνεργαζομένων πανεπιστημίων δεν έχουν ουσιώδεις διαφορές, ούτε ελλείποντα έτη σπουδών με τα αντίστοιχα προγράμματα της ημεδαπής (τετραετούς φοιτήσεως, όπως προβλέπεται από το νόμο 4093/12). Με βάση τις αναγνωρίσεις από το ΣΑΕΠ, οι κάτοχοι των τίτλων μπορούν να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ για την πρόσληψή τους σε δημόσιες υπηρεσίες και οι εργαζόμενοι να μοριοδοτούνται για την επαγγελματική τους εξέλιξη.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να τονιστεί ότι οι πρώτοι τίτλοι που αναγνωρίστηκαν από το ΣΑΕΠ είναι των αποφοίτων του ομίλου κολεγίων του ICBS.

Παραθέτουμε ενδεικτικές πράξεις των αποφάσεων του ΣΑΕΠ για προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών.

Όσοι από τους αποφοίτους ενδιαφέρονται να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά τους στο ΣΑΕΠ, για την Αναγνώριση Επαγγελματικής Ισοδυναμίας Τίτλων Τυπικής Ανώτατης Εκπαίδευσης παρακαλούμε να ενημερωθούν από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας, 

(http://www.minedu.gov.gr/index.php?option=com_content&view=categories&id=589&Itemid=318). 

Μπορούν και να επικοινωνήσουν με τη γραμματεία του ICBS Θεσσαλονίκης, στο τηλέφωνο 2310698598 (υπεύθυνη για τα προπτυχιακά κα Βικτωρία Ιγγλέση, υπεύθυνη για τα μεταπτυχιακά κα Στέλλα Πλασταρά) ή τη γραμματεία του ICBS Αθηνών, στο τηλέφωνο 2102114671 (υπεύθυνη κα Ελένη Λέκκα).

-

ICBS Web TV

Επισκεφθείτε το Διαδικτυακό Κανάλι της ICBS και δείτε τα video και τις φωτογραφίες των εκδηλώσεων του.

Κοινωνική Δικτύωση

Επισκεφθείτε τη σελίδα του ICBS στο Facebook για να ενημερώνεστε συνεχώς.

Λίστα Επικοινωνίας

Γραφτείτε στη λίστα επικοινωνίας για να σας στέλνουμε τα νέα μας

Αθήνα: +30 210 2114671
Θεσσαλονίκη: +30 2310 698598
Λάρισα: +30 2410 671177